Darujemo ulaznice: Idiot u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om darujemo čitatelja/ice za predstavu ‘Idiot’, koja će biti prikazana u Zagrebačkom kazalištu mladih.
– 5×2 ulaznice za subotu 11. siječnja u 19.00
– 5×2 ulaznice za nedjelju 12. siječnja u 19.00IdiotKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu i navedite termin koji vam odgovara

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 10. siječnja do 15.00 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 10. siječnja u 16.00 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Predstava ‘Idiot’ po kultnom romanu F. M. Dostojevskog, u režiji Ivana Popovskog, premijerno je izvedena u travnju 2012. u Zagrebačkom kazalištu mladih.

Ivan Popovski ugledni je makedonski redatelj čiji je rad iznimno cijenjen u Rusiji. Završivši studij na ruskoj akademiji GITIS u klasi Pjotra Fomenka, posljednjih dvadeset godina režira u ruskim kazalištima, a napose u Kazališnoj radionici Pjotra Fomenka i u Kazalištu glazbe i poezije Elene Kamburove u Moskvi. Režirao je mnoge ruske uspješnice: ‘Avanturu’ prema motivima Marine Cvetajeve, ‘Tvorca masaka’ prema drami F. Krommenlinka, ‘Evgenija Onjegina’ (interpretacija opere Čajkovskog), ‘Pugačova’, komad baziran na Puškinovoj i Jesenjinovoj poeziji, Gogoljev  ‘Dnevnik jednog luđaka’…

Okupivši iznimno veliki broj glumaca, Ivan Popovski, uprizorit će jedno od najpoznatijih djela svjetske literature, koje svojom temom ulazi u dijalog s našim turbulentnim vremenom, a istodobno opisuje mnogo toga što odlazi i odumire. To je predstava koja spaja dva vremena, ističe zajedničke opsesivne teme u njima.

U ‘Idiotu’ glume: Frano Mašković, Nina Violić, Milivoj Beader, Goran Bogdan, Nataša Dorčić, Maro Martinović, Ksenija Marinković, Lucija Šerbedžija, Barbara Prpić, Jadranka Đokić, Damir Šaban, Zoran Čubrilo, Pjer Meničanin, Sreten Mokrović, Urša Raukar, Filip Nola, Katarina Bistrović Darvaš, Dora Polić Vitez, Rajko Bundalo i Jasmin Telalović.

Tagged: , , , , , , , , ,