Darujemo ulaznice: Adventski koncert Ansambla Antiphonus

U suradnji s Ansamblom Antiphonus, 2 čitatelja/ice darujemo s po 2 ulaznice za adventski koncert uz djela Bacha, Monteverdija i Rahmanjinova, koji će biti izveden na prvu nedjelju Došašća 29. studenoga (20 sati), pod svečanim svodom Crkve Sv. Katarine.Ansambl AntiphonusKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 28. studenoga u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 29. studenoga u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Vokalni Ansambl Antiphonus pod umjetničkim okriljem dirigenta Tomislava Fačinija, čije je lice javnosti poznato s malih ekrana gdje je u showu ‘Maestro’ jedan od članova žirija, na prvu nedjelju Došašća pod svečanim svodom Crkve sv. Katarine u Zagrebu, otvara svoj sad već tradicionalni ciklus od četiri koncerta – Trinitas.

Poznat po svojim vrlo nadahnutim nastupima, isprepletenima svim žanrovima koje izvodi isključivo komorno, čak i kada su na repertoaru kompleksni vokalno-instrumentalni odabiri, Antiphonus će u potpunoj glazbenoj adventskoj raskoši izvesti Bachov virtuozni motet Singet dem Herrn ein neues Lied, kao i Monteverdijeve psalme iz Selve morale et spirituale, i to začinjene trima verzijama riječi svetog Šimuna starca, pošto je ugledao dijete Spasitelja; Sad otpuštaš slugu svoga… Nunc dimittis – Byrda, Pärta i Rahmanjinova.

Dok su neki od programskih vrhunaca sve hvaljenijeg Antiphonusa lanjske sezone bili Bachova Muka po Ivanu, Cavallierijevo Prikazanje duše i tijela, madrigali Monteverdija, Gesualda, Luzzaschija, Šipuša, kao i nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama te turneja s Krešimirom Špicerom i Edinom Karamazovim, ovu je sezonu započeo nevjerojatno dobro posjećenim, prvim koncertom iz ciklusa Triade kada su u Muzeju za umjetnost i obrt maestralno izveli Purcellovu operu Didona i Eneja, jednu od omiljenih baroknih opera koja i dan-danas ima svoje mjesto ‘pod suncem’ u najznačajnijim opernim kućama u svijetu.

Ulaznice po cijeni od 70 kuna za koncert u Crkvi sv. Katarine mogu se nabaviti sat vremena prije pa do početka koncerta na blagajni na ulazu, a umirovljenike, studente i učenike očekuje standardan popust i ulaznice za 35 kuna.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,