Darujemo ulaznice: Koncert Antiphonusa za publiku sklonu riziku

U suradnji s Ansamblom Antiphonus darujemo 1 čitatelja/icu s 2 ulaznice za njihov koncert ‘Contemporary, yet fun!’, koji će se održati u utorak, 30. siječnja (20 sati) u atriju Muzeja za umjetnost i obrt.Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 29. siječnja u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 30. siječnja u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Ansambl Antiphonus, pod ravnanjem umjetničkog voditelja i dirigenta Tomislava Fačinija, u novu godinu kreće više nego žestoko. Da bi razbudio uspavanu publiku u ovom dugom zimskom siječnju, pripremio je prvi ovogodišnji koncert znakovita imena ‘Contemporary, yet fun!’, koji osim vrhunskih skladbi s pomno biranog glazbenog menija, svojom raznolikošću i crescendom nudi i pregršt dobre zabave. Uz gosta Pavla Mašića, virtuoza na čembalu, te poneka iznenađenja, Antiphonusovci će svojom jedinstvenom glasovnom interpretacijom obojiti ambijentalni atrij Muzeja za umjetnost i obrt.

‘Što se krije pod ovom pseudokrilaticom? Krije se, zapravo, naš mamac vjernoj publici Antiphonusa, a osobito onima koji ne vole suvremenu glazbu. Da, ovaj smo koncert osmislili baš za njih i one koji se rado izlažu riziku, pa makar i uz estetske ograde; na koncu, koji djelo krasi, koncert je i za sve koji Antiphonusu dovoljno vjeruju, da će i bez oglašenog menija naručiti dnevnu ponudu… pa nije valjda otrovno! Ipak, evo i programa ugrubo: uz četiri Nonsens-madrigala Györgyja (a i Sándora) Ligetija, na tekstove Carrollove Alice u zemlji čudesa ili teutonskog dječjeg poučnog štiva Struwwelpeter, sve tri autorove skladbe za čembalo pod prstima Pavla Mašića, od čega poneke na novom akademskom virginalu (da ne skuplja prašinu na broju 12) naslova Continuum, Passacagia ungherese i Hungarian Rock; zatim nekoliko morceaux minimalistiques perkusivne provenijencije, dvije parlando burleske, a tu je i par uobičajenih ex tempora… (gosti iznenađenja, hostese i drugo…)’, na svoj je osobit način, kao i uvijek, predstojeći koncertni intro u novu godinu najavio Tomislav Fačini, suvereni kreator i vođa uspješnog ansambla.

Ako volite iznenađenja i spremni ste oteti se kućnoj izolaciji, i s darovitim i nadahnutim Antiphonusovcima upustiti se u glazbeni program visokog rizika, svoje ulaznice možete nabaviti na blagajni Muzeja za umjetnost i obrt (po cijeni od 90 kuna te 50 za studente i umirovljenike), kao i putem sustava Entrio.

Tagged: , , , , , , , , , , ,