Darujemo ulaznice: Koncert u spomen Ekatarine Velike

U suradnji sa zagrebačkim klubom Metropolis darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za koncert EKV official tribute grupe Krug , koji će se održati u subotu, 25. studenoga. Budite dio velike rock priče, koju će ispričati nitko drugi nego muzičari koji su neko vrijeme svirali u Ekatarini Velikoj.EKV tribute-KrugKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 23. studenoga
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 24. studenoga
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Poklonici Ekatarine Velike moći će uživo čuti njihove najveće hitove, jer u klub Metropolis dolazi EKV official tribute band Krug, koji je popularan širom regije. Zagrebačkoj publici već godinama poznat bend, sačinjen od dijela glazbenika koji su nekoć svirali u originalnoj postavi Ekatarine Velike, već nekoliko godina za redom puni klupske prostore u Zagrebu.

I ove godine Krug povodom obljetnice smrti frontmana Ekatarine Velike, Milana Mladenovića početkom studenoga počeo je regionalnu turneju koju će završiti u Zagrebu. Kako je Ekatarina Velika ostavila veliki trag na regionalnoj sceni, mnogi i dan danas pohode koncerte, a kultni rock sastanci postali su već iznimno popularni u svim većim gradovima. U Beogradu se članovima Kruga pridružuju mnogi poznati muzičari koji su bili dio novovalne priče, te kolege i štovatelji moćnog zvuka Ekatarine Velike.

Niti zagrebačka publika neće biti zakinuta, jer će se Krugu i ovoga puta pridružiti gosti iznenađenja, pa će zajednički zasigurno pružiti priliku da uživo osjete moć zvuka kultne Ekatarine Velike. Dvije godine nakon što je ovaj regionalno popularan bend dupkom napunio Metropolis klub te ranije i Tvornicu kulture, poklonici Ekatarine Velike imat će priliku uživo ponovno uživati u zvuku kultnih pjesama koje i mnogi danas rado slušaju.

Prije 27 godina, točnije 9.11.1990. godine, održan je zadnji koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase ‘EKV, EKV, EKV…’ zadnji put zajedno članovi Ekatarine Velike naklonili publici na koncertu održanom u dvorani Pauk. No, zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend ‘Krug’ nastao je u proljeće 2006. godine. Osnovan je kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike s grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na glazbenoj sceni Beograda. Okupila ih je zajednička ljubav prema muzici i umjetnosti, a posebice poštovanje prema jednom od najvećih r’n’r bendova s ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu.

Krug svoje EKV tribute koncerte doživljava kao privilegij da s gostima na bini i publikom podijele fascinaciju jednom od najutjecajnijih i najcjenjenijih rock grupa na ovim prostorima te svim, prerano otišlim, genijalnim ljudima i njihovim idejama.

Članovi benda Krug EKV su:
Bubnjevi – Marko Milivojević
Član originalne postave grupe EKV. gdje je došao 1991. godine, svirao na albumima ‘Dum Dum’, ‘Neko nas posmatra’ i live ‘Kao u snu’. Prije EKV svirao u Partibrejkersima, kasnije u Električnom orgazmu, U škripcu, E-play i Vlado Divljan & Old Stars Bandu.
Bas gitara – Dragiša Uskoković Ćima
Član originalne postave EKV, a prije toga svirao u grupi Sirova koža i snimio veliki broj projekata za različite izvođače. U EKV je došao 1991. godine, svirao na albumu ‘Neko nas posmatra’ i live ‘Kao u snu’, kao i na velikom broju živih svirki u tom periodu.
Vokal i gitara – Nemanja Dašić – svirao je u Vampirima.
Klavijature – Dejan Tomović Tomke
Surađivao je s velikim brojem beogradskih bendova, svirao u Vampirima. Sudjelovao u autorskom projektu njujorškog (hip-hop power rock) benda Cypha’z god’z.

Ulaznice za koncert nabavite preko sustava Eventim (Tisak, Tisak Media) i Entrio te u klubu Metropolis (šank, svakim danom od 9 do 02 sata) po cijeni od 55 kuna, a na dan koncerta po cijeni od 70 kuna.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,