Darujemo ulaznice: Koncertni majstor Sreten Krstić u HGZ-u

U suradnji sa Zagrebačkim solistima darujemo 1×2 ulaznice za drugi koncert 64. sezone na kojem će kao solist nastupiti koncertni majstor Münchenske filharmonije i Zagrebačkih solista – Sreten Krstić. Koncert će se održati 13. prosinca (20 sati) u Hrvatskom glazbenom zavodu (HGZ).Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         broj telefona         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 12. prosinca u 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 13. prosinca u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Na repertoaru su djela:
F. Schubert: Uvertira u c-molu
F. Mendelssohn: Koncert za violinu u d-molu
***
F. Mendelssohn: Četvrta simfonija u A-duru, Op. 40 ‘Talijanska’, MWV N 16 (arr. za gudački ansambl Sreten Krstić)

Sreten Krstić rođen je 1953. godine u Beogradu. Počeo je svirati violinu u svojoj sedmoj godini. Od godine 1980. koncertni je majstor Münchenske filharmonije, na kojem položaju djeluje još iz doba legendarnoga šefa-dirigenta Sergiua Celibidachea.

Bio je i koncertni majstor Svjetskog orkestra mladih te nastupao sa solistima poput Henryka Scheringa i Pierrea Fourniera te pod ravnanjem dirigenata poput Jeana Martinona i Bernarda Kleea. I kao solist surađivao je sa slavnim dirigentima, među kojima su Sergiu Celibidache, James Levine, Zubin Mehta, Hiroshi Wakasugi, Horst Stein, Václav Neumann ili Dmitrij Kitajenko, a karijera ga vodi u gotovo sve europske zemlje, Japan, SAD i Rusiju.

Snimao je za sve radijske i televizijske postaje bivše Jugoslavije, Bavarski radio, Zapadnonjemački radio, BBC (Manchester), Grčki radio (Solun) te za diskografske kuće PGP, Thorofon, Arte Nova Classics… Za njih je ostvario više kompaktnih ploča, kako solističke, tako i komorne glazbe.

Godine 1985. utemeljio je Gasteig-Trio München, 1996. Filharmonijski gudački sekstet, a 1999. Komorni orkestar Filharmonijski solisti, čiji je i umjetnički voditelj. Iste godine postaje i članom Glasovirskoga trija Gelius. Svira na violini koju je 1760. izgradio Nicola Gagliano.

Tagged: , , , , , , , , ,