Darujemo ulaznice: Koreografska fantazija br. 1 na Tjednu suvremenog plesa

U suradnji s 32. Tjednom suvremenog plesa darujemo 3 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Marjane Krajač ‘Koreografska fantazija br. 1’, koja će biti izvedena u subotu, 30. svibnja (20.30 sati) na terasi Zagrebačkog plesnog centra.

Kratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice

U subjektu navedite: FDAR4
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog
Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 29. svibnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 30. svibnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

‘Koreografska fantazija br. 1’ rad koreografkinje i autorice Marjane Krajač koji je u 2014. godini dobio dvije najrelevantnije nagrade u struci – Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno koreografsko ostvarenje te Godišnju nagradu strukovne Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, za koreografsko ostvarenje godine.

Koreografska fantazija br. 1-Marjana KrajačU izvedbi pet plesnih umjetnica rad se bavi koreografijom u formi niza fragmenata koji raščlanjuju njene manifestacije, oblike i simptome. ‘Koreografska fantazija br. 1’ početak je serije radova koji poniru u samu srž koreografske ekspertize osvjetljući ono što je primarno koreografsko, odnosno primarno plesno, u odnosu na sve ostalo, izvedbeno. Serija koreografskih fantazija zaziva povjerenje i uvjerenje u esencu plesnog medija, tamo gdje je on najfragilniji, tamo gdje je on s onu stranu bilo čega što ga još dodatno naseljava, a ne proizlazi iz njega samog.

Marjana Krajač je jedna od najistaknutijih autorica novije generacije hrvatske suvremene plesne scene. Njezin koreografski rad prepoznatljiv je po dubokom razumijevanju prirode plesnog medija te kako on specifično komunicira svoju relaciju unutar umjetničkog polja.

Plesnu edukaciju započela je na Školi suvremenog plesa Ana Maletić u Zagrebu te diplomirala na Akademiji izvedbenih umjetnosti u Berlinu. Studirala također teologiju i religijske znanosti na Humboldt Universität zu Berlin. Dobitnica stipendije za DanceWEB Europe, Mobile Academy Berlin, a 2011. godine odabrana je u Choreoroam Europe Program. U projektima Choreographers Venture te Everyday Heroes/Extern Sources surađivala je s renomiranim europskim autorima Mårtenom Spångbergom te Meg Stuart. Autorica je brojnih koreografskih i istraživačkih radova, a njezini tekstovi objavljivani su u njujorškom časopisu za izvedbene umjetnosti Movement Research Performance Journal, magazinu za izvedbene umjetnosti Frakcija te časopisu za ples Kretanja. Godine 2014. uručene su joj Nagrada Hrvatskog glumišta za izuzetno koreografsko ostvarenje i Nagrada strukovne Udruge plesnih umjetnika Hrvatske za koreografsko ostvarenje godine.

Autor, koreograf, koncept: Marjana Krajač
Izvedba: Lana Hosni, Mia Zalukar, Irena Mikec, Katarina Rilović, IrenaTomašić
Suradnja na projektu: Hrvoje Hiršl
Oblikovanje kostima: Link/Ogi Antunac & Zoran Mrvoš
Oblikovanje materijala: Valentina Toth
Tonska tehnika: Miroslav Piškulić
Tehnički direktor projekta: Duško Richtermoc
Tehnička asistencija: Leonardo Krakić
Komunikacija: Anita Klapan
Produkcija: Sodaberg koreografski laboratorij
Projekt je realiziran uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, a nastao je u suradnji s Umjetničkim paviljonom u Zagrebu, Hrvatskim institutom za pokret i ples, Zagrebačkim plesnim centrom i plesnim centrom Tanzfabrik / Uferstudios u Berlinu.

 

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,