Darujemo ulaznice: Korizmeni koncert ansambla Antiphonus

U suradnji s Ansamblom Antiphonus, 2 čitatelja/ice darujemo s po 2 ulaznice za njihov treći koncert iz ciklusa Trinitas, koji će se održati u crkvi sv. Katarine na Gornjem gradu u Zagrebu u u nedjelju 13. ožujka u 20 sati.Ansambl AntiphonusKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 12. ožujka u 23.59 sati
Ime dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 13. ožujka u 00.30 sati

Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Kako je ‘Korizma’ i u glazbenom smislu najbogatije vrelo vokalnog nadahnuća starih majstora, koncertni se Ansambl Antiphonus još jednom okrenuo nezamjenjivom remek-djelu ‘Bachovoj muci po Ivanu’.

To djelo je iznimno isprepletenih dramaturških i teoloških slojeva, praizvedeno u Crkvi sv. Nikole u Leipzigu, koje krasi intenzivna atmosfera komornog muziciranja, a izvest će se zborski dijelovi, arije i sola evanđelista koji na dramatičan način nosi na svojim leđima izvješće o Kristovoj muci, i to očima učenika kojeg je Isus najviše ljubio.

Novosti ovogodišnje izvedbe bit će izvorni instrumentarij i ugodba, a kako bi glazbeni užitak bio potpun, solistima Antiphonusa, u komornom će se muziciranju pridružiti Hrvatski barokni ansambl, najznačajniji hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroka i bliskih epoha, i to na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. Glazbenu će kompoziciju zaokružiti još jednom evanđelist Robert Bartneck i priznati solist, sada već i prijatelj, Krešimir Stražanac.

Svi ljubitelji lijepih i uzvišenih glazbenih nota, kao i sve brojniji vjerni pratitelji Ansambla Antiphonus, ulaznice za ovaj koncert mogu kupiti na ulazu u Crkvu sv. Katarine sat vremena prije početka koncerta, i to po cijeni od 50 kuna te 20 za studente i umirovljenike, kao i grupe.

Tagged: , , , , , , , , , , , ,