Darujemo ulaznice: Ljubavni napitak u HNK-u

U suradnji s HNK Zagreb darujemo 2 čitatelja/ice s 2 po ulaznice za operu ‘Ljubavni napitak’ Gaetana Donizettija pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera i u režiji Cesarea Levija, koja će biti izvedena u petak, 17. siječnja u 19.30 sati.
Ljubavni napitakKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 16. siječnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena  17. siječnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U naslovnim ulogama nastupit će Marija Kuhar Šoša (Adina), Domagoj Dorotić (Nemorino), Matija Meić (Belcore), Antonio Brajković (Dulcamara), Mia Domaćina (Gianetta)…

Komičnu operu ‘Ljubavni napitak’ napisao je Gaetano Donizetti u samo dva tjedna. Premijerno je izvedena u Milanu 1832. godine. Zahvaljujući zanimljivom i duhovitom zapletu koji opisuje peripetije mladog ljubavnog para, kao i melodioznoj i ležernoj glazbi, vrlo brzo je postala jednom od najizvođenijih talijanskih opera 19. stoljeća. Libreto je napisao Felice Romani prema komediji francuskog dramatičara Eugenea Scribea utemeljenoj na srednjovjekovnoj romanci Tristan Gottfrieda von Strassburga. Neočekivano pomaknuta interpretacija srednjovjekovne legende o ljubavnom napitku daje priči novo značenje prema kojem su ljudi u mogućnosti pružiti dobrotu i ljubav i bez pomoći čarobnog eliksira. Opera preporučuje glazbu kao univerzalni lijek zbog toga što posjeduje čarobne osobine koje Dulcamara (u prijevodu: slatko-gorak) pripisuje vlastitom pripravku koji paralizirane vraća u život služeći dobrobiti čovječanstva.

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,