Darujemo ulaznice: Sada je, zapravo, sve dobro u ZKM-u

U suradnji sa ZKM-om čitateljima darujemo 3×2 ulaznice za predstavu Olje Lozice ‘Sada je zapravo sve dobro’ u Zagrebačkom kazalištu mladih, koja će biti izvedena u utorak, 16. lipnja u 21.30.
Sada je, zapravo, sve dobroKratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu.

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 14. lipnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena  15. lipnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Autorica je o predstavi napisala: ‘Jedan muškarac je iznenada otpušten, a u tom trenutku jedna obitelj ovršnim postupkom ostaje bez svega što posjeduje. Na jednom kraju grada usamljena žena nema sredstava za sprovod vlastitog supruga, na drugom par umirovljenika preživljava osebujnom inačicom urbane poljoprivrede. Hoće li takvi, svakodnevni proboji egzistencijalnog očaja postati podnošljiviji ako ih se zaogrne u začudno scensko ruho? Koliko smo daleko od trenutka u kojem spokojni i mirni možemo reći: ‘Sada je, zapravo, sve dobro?’

Dramaturg Matko Botić o predstavi je zapisao: ‘Kako napraviti predstavu o najobičnijem, svakidašnjem trajanju, a da taj mimesis ne stvori uvijek istu kolekciju sitnih realizama u izvedbenom stilu? Kako bez patetike govoriti o situacijama kojima emotivni potencijal kipi preko rubova? Može li se istovremeno biti političan i nezainteresiran za izravno optuživanje? Nastanak ove predstave ispunjen je traženjima odgovora na spomenuta pitanja, kroz proces koji se trudio zadržati fokus na doslovnosti sadržaja i stalno inzistirati na apstraktnom potencijalu forme. Bez unaprijed pripremljenog teksta, bez čvrste strukture, bez ironijskog odmaka.’

Autorsku ekipu čine: oblikovatelj scenskog pokreta Pravdan Devlahović, scenografi Juraj Glasinović i Ivana Škrabalo, kostimografkinja Doris Kristić i oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek.
U predstavi glume: Doris Šarić Kukuljica, Dora Polić Vitez, Marica Vidušić, Urša Raukar, Damir Šaban, Zoran Čubrilo, Maro Martinović, Filip Nola i Petar Leventić.

 

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,