Darujemo ulaznice: Slovensko gostovanje u KNAP-u

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem KNAP, darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za predstavu Urše Adamič ‘Gdje sam ono stala’, u režiji Nine Šorak, koja će biti prikazana u srijedu, 13. travnja u 20 sati.KNAP-Kje sem ostala (foto Sunčan Stone)Kratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice

U subjektu navedite: FDAR2
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 12. travnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 13. travnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Predstava ‘Gdje sam ono stala’ rezultat je suradnje redateljice Nine Šorak i dramaturginje Urše Adamič iz Slovenije. Premijeru na kazališnim daskama imala je u prosincu 2015. u Plesnom centru Ljubljana, a u Hrvatskoj će po prvi put biti prikazana 13. travnja u kazalištu KNAP u Zagrebu.

‘Gdje sam ono stala’ obrađuje pomalo neuobičajenu temu u kazališnom svijetu – demenciju, a njen su primarni cilj destigmatizacija i detabuizacija te česte bolesti. Predstavom se također nastoji demenciju i njen razvoj približiti kako oboljelim osobama tako i njihovim bližnjima, radi čega je ostvarena suradnja i sa slovenskom udrugom za pomoć kod demencije Spominčica.

Nina Šorak i Urša Adamič inspiraciju za predstavu pronašle su u vlastitim životima, odnosno u svojim bakama, u načinu na koji su se prvi put susrele s demencijom, kako im je bolest dijagnosticirana te njihovim zgodama i trudu da se nauče živjeti s bolesti.

U svijet bolesne osobe nas uvode Petar i njegova majka Jula, kojoj je dijagnosticirana Alzheimerova bolest. Glavnu protagonisticu Julu, koju igra Marinka Štern, promatramo u njezinoj borbi s brzo napredujućom bolesti, svjedoci smo njene zarobljenosti u vlastitom umu i mislima te pokušajima da unatoč tome normalno funkcionira u društvu. S druge se strane nalazi njen sin Petar, kojeg je na sceni uprizorio Iztok Jug Drabik. Petar se suočava s činjenicom da čvrsta osoba na koju se mogao osloniti više nikad neće biti ista i da ga ponekad čak neće ni prepoznati. Jula i Petar se zajedno pokušavaju prilagoditi novonastaloj situaciji i utjecaju koji Alzheimer ima na njihov život, pokušavajući pritom ne izgubiti prisnost i blizak odnos između majke i sina.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,