Darujemo ulaznice: Ukroćena goropadnica u Kerempuhu

U suradnji sa zagrebačkim kazalištem Kerempuh darujemo 1 čitatelja/icu s 2 ulaznice za predstavu Williama Shakespearea ‘Ukroćena goropadnica’ / ‘Ukročena trmoglavka’, u režiji Anja Suša, koja će biti prikazana u petak 14. veljače u 20 sati. Izvodi je Mestno gledališče Ljubljana i bit će prevođena.Kratko napišite zašto želite osvojiti ulaznice

U subjektu navedite: FDAR3
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 13. veljače do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 14. veljače u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

U sklopu ciklusa ‘Kazalište bez granica’ Satiričkog kazališta Kerempuh 14. veljače u 20 sati će u Satiričkom kazalištu „Kerempuh“ gostovati Mestno gledališče ljubljansko s predstavom Williama Shakespearea ‘Ukroćena goropadnica“ /„Ukročena trmoglavka“/.

Riječ je o prvoj predstavi u nizu u sklopu ciklusa ‘Kazalište bez granica’, kojom se najavljuje regionalna i međunarodna suradnju s istaknutim kazališnim kućama. Uprizorenje u prijevodu Otona Župančiča je režirala srpska redateljica Anja Suša, koja ujedno potpisuje i scenografiju. Dramaturginja je Petra Pogorevc, kostimografkinja Barbara Stupica, autor glazbe Laren Polič Zdravič, koreograf Damjan Kecojević, lektor Maja Cerar, a oblikovatelj svjetla Boštjan Kos.

U predstavi igraju Matej Puc, Primož Pirnat, Jurij Drevenšek, Jaka Lah, Jožef Ropoša, Gregor Gruden, Gaber K. Trseglav i Jure Kopušar k. g.

Redateljica Anja Suša nudi drugačije čitanje i razumijevanje Shakespeareove slavne komedije premještajući njen fokus sa žena na ostale marginalizirane društvene skupine. Sve uloge u predstavi, baš kao i u elizabetanskom kazalištu, igraju muškarci. Njena posebnost ogleda se i u završnom Katarininom monologu koji se zapravo sastoji od tri monologa koje su napisale tri suvremene dramatičarke iz regije – Ivana Sajko, Maja Pelević i Simona Semenič.

Foto: Barbara Čeferin

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , , ,