Darujemo ulaznice za predstavu Moskva – Petuški

U suradnji s Kazališnom družinom Bastien darujemo 2 čitatelja/ice s po 2 ulaznice za monodramu ‘Moskva – Petuški’ Ljube Zečevića prema istoimenoj poemi Venedikta Jerofejeva, koja će biti izvedena  u petak, 22. svibnja (20 sati) u Teatru na Trešnjevci (Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb).

Kratko napišite u mailu zašto želite osvojiti ovu nagradu

U subjektu navedite: FDAR1
a u tekstu: vaše ime i adresa         vaš razlog

Šaljite na mail: [email protected]

Posjetite našu facebook stranicu Fama i kliknite ‘sviđa mi se’!

Vaše mailove šaljite do 21. svibnja do 23.59 sati
Imena dobitnika s najoriginalnijim odgovorima bit će objavljena 22. svibnja u 00.30 sati
Za dodatne upute i obavijesti obratite se na: [email protected]

Veliki povratak na kazališne daske, po nekim kritičarima, zadnjeg ruskog klasika, poeme ‘Moskva – Petuški’, samizdatskog ruskog pisca Venedikta Jerofejeva. Ovo je priča o životu, ljubavi, prijateljstvima, nesporazumima, sreći i nesreći, o neuklopivosti u sisteme. Moskva – Petuški je biografija ispričana putovanjem punim iznenađenja, zabavnih susreta i veselih razgovora začinjenih čuvenom ruskom votkom. Monodramu je režirao i adaptirao redatelj Jasmin Novljaković. Glazbu je napisao Igor D. Savin. U ulozi Venje  pojavljuje se Ljubo Zečević.

Venjička je bio sanjar. Pijani sanjar. Jedan od onih koji su gulili šljaku po ruskim vukojebinama i pisali beskompromisno bez želje da ikome podilaze. Venjička u ovom romanu – poemi kreće s Kurskog kolodvora u Moskvi do kolodvora Petuški u posjet svojoj ljubavi. Usput će nabrojati i popiti skoro sve vrste votke, piva i vina. I, na koncu, u Petuške nikad neće stići. A pričao je Venja sa vagonskim anđelima, lebdjeli su oko njegove razbarušene glave pjevajući. Barhatno pivo je pljuštalo kao kiša, smjenjivali su se putnici, svjetla kolodvora i Venjina magnovenja, ali nikako nije mogao dospjeti u Petuške, baš kao što i cijeli život bezuspješno pokušava vidjeti Kremlj.

Više o predstavi na facebook stranici.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,