Desetljeće obožavani klasici restorana Apetit

Ima jedna posebna zagrebačka gastro priča koja je započela prije 10 godina i s jednakom strašću traje i danas. 2010. godine otvoren je danas nadaleko poznati zagrebački restoran Apetit.Sanja Gregorius po dolasku u Zagreb iz Beča unijela je novi duh i energiju na hrvatsku gastro scenu. U 10. godišnjici, godini pandemije koronavirusa, Apetit je u novom ruhu dočekao svoje goste, a sada predstavlja svoje gastro klasike

‘Tajna dugogodišnjeg uspjeha je rad, rad i rad. Ne treba biti na preinovativnom nivou i ne treba biti prepretenciozan već pratiti određene trendove i kako se ljudi osjećaju. Ljudi vole da ih u restoranu dočeka netko poznat i mislim da je to jedan od mojih i naših uspjeha. Tu smo prisutni i naše goste većinom poznajemo. Moraš biti prisutan, ne možeš otvoriti restoran i misliti da će netko drugi odraditi sve za tebe’, govori Sanja Gregorius.

Kroz deset godina meni se mijenjao. Sezonske namirnice tu su kao svojevrsni vodič, no tim Apetita osluškuje i najnovije trendove u svjetskoj gastronomiji.

Današnja karta bazirana je više na ponudu ribe i ribljih specijaliteta, no tu su i dalje klasici kao što su Jetrica na venecijanski, St. Jacques, Čokoladni san Apetit ili pak novitet u ponudi doručka nadaleko poznati bečki Fijaker gulaš.

Prostor Apetita u Masarykovoj 18 (Obrtnički prolaz) uređen je tako da se poštuju epidemiološke mjere te preporučeni razmaci među sjedećim mjestima.

Prostor je obojen bijelom bojom koja daje svježinu. Odmah pri samome ulasku, restoran odiše čistoćom i higijenom. Pri odabiru biljaka pazilo se da budu one vrste koje pročišćuju prostor. Klasici Apetita najbolji su poziv za posjet ovoj dobro znanoj zagrebačkoj gastro destinaciji.

I. T. / Foto: Filip Popović


Tagged: , , , , , , ,