Dinamovci zaigrali nogomet u Gradu Svetog Nikole

Stotine mališana ispratilo je Svetog Nikolu u čijem su čarobnom gradu u igri i veselju uživali protekla dva dana. Zajedno su obećali kako će sljedeće godine biti još vrjedniji i bolji, a sve kako bi se njihov omiljeni zaštitnik i bajkoviti grad iz snova ponovno vratili u još ljepšem ruhu, s novim čarolijama i avanturama.Posljednji dan dječje predbožićne bajke obilježio je dolazak nogometaša Dinama Marija Šituma i Mislava Oršića, koji su razveselili brojna srca velikih i malih. S najhrabrijima zaigrali su i nogomet te im pokazali nekoliko osobnih trikova koji im pomažu u utakmicama s najtežim protivnicima. Na nogometnu igru izazvali su i samog Svetog Nikolu, a zabavno druženje završilo je veselim fotografijama i novim nezaboravnim uspomenama.

Grad Svetog Nikole ove je godine ugostio stotine djece i bogatim edukativno-zabavnim programom ispunjenim raznim radionicama i zabavnim aktivnostima razveselio brojne posjetitelje. Poznate mame i kćeri predstavile su zanimljive i originalne modne kombinacije dječjeg modnog brenda Rosea, Katarina Mamić Design, MAI by MAIDA i NiNia.

U kulinarskoj radionici ‘Danas kuham Ja’, mališani su pod mentorstvom stručnjaka iz popularnog restorana Bota Šare po prvi put pripremili objed svojim roditeljima. Tu su i bile i sportske darovne igraonice te eko radionice. Nastup Twirling mažoretnog kluba Sveta Nedelja, Ritam zone, kazališne predstave ‘Tko može prijatelj biti’, ‘Božićne priče’ te projekcije najpopularnijih crtanih filmova oduševili su brojne mališane.

Sudjelovanjem u Gradu Svetog Nikole, Zaklada Hrvatska za djecu predstavila je svoje programe pomoći kroz koje promiču dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji. Zaklada je time podsjetila na istinsku važnost blagdana svetog Nikole, a to su međusobno pomaganje, empatija, darivanje i uveseljavanje jedni drugih.

A. N. / Foto: Niko Gogo i Mario Jambrek


Tagged: , , , , , , , , ,