Dingač Saints Hills za pomoć djeci

Cjelokupan iznos od prodaje vina Saints Hills, Ernesta Tolja, koje nudi zagrebačka Galerija vina Miva donira se djeci bez roditeljske skrbi, bolesnoj i djeci s poteškoćama u razvoju.Ove godine cilj vinarije je pomoći prerano rođenoj djeci koja trebaju inkubatore da bi preživjeli i razvili se u zdravu djecu te pomoći da se njima opreme hrvatske bolnice. Cijena vina je posebno za ovu prigodu snižena s 1129,50 na 555,50 kuna.

Ernest Tolj Dingač iz 2009. godine limitirana je serija vina iz vinarije Saints Hills od pažljivo selektiranog plavca malog s položaja Dingač. Nakon ručne selekcije najboljih bobica, slijedi fermentacija u posebno biranim barrique bačvicama nakon čega vino odlazi na dozrijevanje u hrastove bačve, kako bi se tanini još više zaoblili i omekšali. Nakon punjenja, vino još neko vrijeme odležava u posebnim bocama od tamnog stakla. Rezultat je vrlo gusto vino, bogate aromatike zrelog crvenog i crnog voća, s notama vanilije, tamne čokolade i laganog dima. U ustima je vrlo intenzivno, prepuno fino granuliranih tanina koji upotpunjuju dojam zaokruženosti i elegancije s dugim završetkom u kojem se ponovno javljaju note vanilije i voća.

Cijena vina mogla bi zbuniti, ali poznavatelji tržišta znaju da postoje kupci i za najskuplja vina od kojih mnogi sudjeluju u dobrotvornim akcijama. Tako postoji tržište i za neke posebne edicije šampanjca Krug koje se prodaju i za 10.000 kuna ili neka godišta Château Cheval Blanc iz francuske vinarije Saint-Émilion za što treba dati 5000 kuna ili vino Chateau d’Yquem, Sauternes po 3140 kuna.

Dizajn boce Toljeva Dingača 2019 inspiriran je rešetkom od kovanog željeza na prozoru vinarije Saints Hills na Pelješcu, koja u obliku platinaste ogrlice krasi vrat boce. Dizajn kojeg potpisuje Mary Lewis, nagrađen je prestižnom nagradom Red Dot. Radi se o vrlo limitiranoj seriji vina s plemenitom svrhom da se cjelokupan prihod od prodaje ovog vina donira zakladama za pomoć djeci. Vino Saints Hills Ernest Tolj dostupno je u vinotekama Miva i u njihovu webshopu.

T. R.

Tagged: , , , , , , , , , ,