Dinko Mihovilović: Krletka od mora

U nakladi izdavačke kuće Beletra objavljena je knjiga mladoga zagrebačkog autora Dinka Mihovilovića ‘Krletka od mora’.

Kao dječak, odrastajući u Novom Zagrebu, Josip je od susjeda Martina čuo priču o neobičnoj avanturi u Indijskom oceanu. Kad stari Martin počini samoubojstvo, Josip pronalazi njegov dnevnik i kreće opisanim tragom preko Grčke do Indijskog oceana, kako bi pronašao mjesto gdje se more otvara u prostor u kojem se može disati. Na sudbinskom putovanju preko svijeta susreće dijabolične blizance s heterokromijom koji se sjećaju starog Martina i obećavaju mu odgovore na sva njegova pitanja…

Izviru li naše vizije iz prošlosti ili iz budućnosti? Slijedimo li zapravo unaprijed određeni životni put i koliko smo slobodni u svojim odlukama? Jesmo li mogli izbjeći pogrešne životne izbore da smo znali kamo nas vode? U romanu ‘Krletka od mora’ spoznaje o ljubavi i smrti do kojih dolazi glavni junak otapaju membranu između čovjekova ega i svemirskog prostranstva u koji je uronjen. Dinko Mihovilović poseže za magijskim realizmom i hrabro prelazi preko granica spoznaje održavajući kontinuiran tempo pustolovnog romana snažne simbolike i zadivljujuće scenografije.

Dinko Mihovilović (1986.) inženjer je informacijskih tehnologija, koji radi kao freelance programer uglavnom za klijente iz SAD-a. Oženjen je i otac dvoje djece, a u slobodno vrijeme čita i piše.


Tagged: , , , , , ,