Dino Tremens: Državni prvak u slam poeziji

U Belgiju na Europsko prvenstvo u slamu putuje Dino Škare zvani Dino Tremens, koji je u zagrebačkoj Močvari pobijedio na drugom Državnom prvenstvu Hrvatske u slam poeziji.Dino TremensDino Tremens svojim je hip-hop-slamom osvojio maksimalan broj bodova – tri petice stručnog žirija i tri petice publike. Njegov nastup odličnim su ocijenili članovi stručnog žirija Franko Bušić, Zdenko Franjić i voditelj Mario Kovač. Jednako tako odlične je ocjene Dinu Tremensa dao tročlani žiri publike, koji su činili slučajno izabrani posjetitelji.

Ukupno je sudjelovalo sedam slamera, a među njima i prošlogodišnji pobjednik Željko Barišić, stomatolog iz Splita, koji je Hrvatsku predstavljao na Europskom prvenstvu u Estoniji. Superiorni nastup Dine Tremensa snimljen je i za potrebe europskog prvenstva, a napravit će se i kopija s engleskim titlom. Dino Tremens je član Hrvatskog društva dramskih umjetnika s dvadesetak odigranih predstava, a slamom se bavi više od 14 godina.

Između dva bloka natjecanja publiku je zabavljala Angie International Anđa svojim repertoarom domaćih i stranih dance evergreena. Državno prvenstvo u slamu organizirali su splitska udruga DADAanti i Udruga za razvoj kulture URK iz Zagreba. Organizatori primjećuju da nije ponovljena rekordna navala kakva je bila prošle godine na prvom državnom prvenstvu, ali entuzijazam natjecatelja i ljubitelja dokazuje da slam poezija u Hrvatskoj ima lijepu budućnost.

Sandra Pocrnić Mlakar / Foto: Nina Varga


Slameri
Vinyl: Večer slam poezije

Tagged: , , , , , , , , , ,