Diplomac u Komediji

Čuvenu predstavu s fatalnom Gospođom Robinson (Sanjom Marin) pogledajte u ponedjeljak, 11. studenoga u 19.30 sati u zagrebačkome kazalištu Komedija.Sanja Marin - Diplomac

On uskoro navršava dvadeset i jednu godinu. Upravo su završile četiri mukotrpne godine školovanja. Četiri godine koje nisu služile ničemu. Roditelji od njega očekuju velike stvari, sjajnu karijeru i životne uspjehe kojima će izazivati zavist prijatelja na domjencima i nedjeljnim roštiljima. On to ne želi, štoviše, prezire isprazan život kakav imaju njegovi roditelji. Uhvaćen u stupicu roditeljskih očekivanja panično pokušava pronaći izlaz.

Ona je udana žena, majka, gotovo dvostruko starija od njega. Na prvi pogled njezin je život bajka, ima odgovornog supruga i poslušnu kćer, lijepu kuću s bazenom, solidan bankovni račun. Ipak, ona je duboko nesretna i razočarana, bivša alkoholičarka koja se ne boji sasuti istinu u lice. Prijatelji je smatraju ekscentričnom i nastoje ne primjećivati njezinu tugu. Koprcajući se bespomoćno u mreži američkog sna, ona će pronaći utjehu u jedinoj iskrenoj osobi koju poznaje.

Oboje pronalaze spas u prijevari, hraneći se međusobno bolnom iskrenošću. I svjesni su da njihova veza nije ljubav, već potreba – jedino u tom odnosu osjećaju se živi. I kao što je vrlo tanka linija između prijevare i iskrenosti, tako je tanka linija između ljubavi i mržnje. Osobito kada se on neplanirano zaljubi u njezinu kćer.

Predstavu je prilagodio Terry Johnson prema romanu Charlesa Webba i filmskom scenariju Caldera Willinghama i Bucka Henryja na temelju posebnog sporazuma sa StudioCanal(om). Praizvedeno u produkciji Johna Reida i Sache Brooksa u Londonu i na Broadwayju. Redateljica je Aida Bukvić.

Uz Sanju Marin (Gospođa Robinson) glume: Ivan Magud (Benjamin Braddock), Davor Svedružić (Gospodin Robinson), Ana Kraljević (Elaine Robinson), Ivica Zadro (Tata, gospodin Braddock), Vanja Ćirić (Mama, gospođa Braddock)…

Komedija

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , ,