dm: jednom lider, uvijek lider

Članovi Uprave dm-a predstavili su u svojoj centrali u Zagrebu poslovne rezultate koji su potvrdili njihovu vodeću poziciju na tržištu drogerijskih proizvoda. U poslovnoj godini 2015./2016. dm je u Hrvatskoj ostvario 1,992 milijarde kuna prometa.dm-uprava‘U protekloj poslovnoj godini dm je nastavio s kvalitativnim širenjem te smo u modernizaciju 26 prodavaonica investirali više od 58 milijuna kuna’, naglasio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

dm je danas najprepoznatljivija prodavaonica proizvoda za osobnu njegu i higijenu, proizvoda za brigu o kućanstvu te kozmetičkih proizvoda. Važnu ulogu u pozicioniranju na tržištu ima robna marka dm-a koja čini više od petine ukupnog asortimana što je 28,41% njihova ukupnog prometa.

Kao prodavaonica bio hrane, ostvarili su rast prepoznatljivosti od 7% među specijaliziranim trgovinama, trgovačkim lancima i drogerijama, a prva vlastita marka dm-a u kategoriji osviještene prehrane dmBio ostvarila je rast prometa viši od 500% u odnosu na drugu polovicu poslovne godine 2014./2015.

Istraživanje Ipsosa potvrdilo je kako se dm od konkurencije najviše ističe po odnosu prema djelatnicima. Uz prosječnu neto plaću u prodavaonicama višu od 8.850 kuna, djelatnike potiču na profesionalni i osobni razvoj. Organizirali su 110 radionica i seminara za djelatnike, a 55% djelatnika volontiralo je u zajednici.

Povodom 20. obljetnice poslovanja u Hrvatskoj, članovi Uprave istaknuli su kako je dm u dva desetljeća investirao više od 827 milijuna kuna te je u državni proračun uplatio više od 2,79 milijarde kuna.

‘Ugled koji je dm izgradio u Hrvatskoj uvelike je rezultat naše posvećenosti društveno odgovornom poslovanju. Stoga smo, povodom 20. obljetnice poslovanja, pokrenuli inicijativu ‘Jer sve smo to MI!’. Među 2004 prijavljena društveno korisna projekta, odabrali smo njih 40 koje smo podržali s 1,5 milijuna kuna’, istaknula je Gordana Picek, voditeljica Resora nabave, marketinga i PR-a te dodala kako je, tijekom 20 godina poslovanja, dm kroz donacije u zajednicu uložio 49,9 milijuna kuna.

Danas dm posluje u 156 prodavaonica te u 60 gradova zapošljava 1.327 djelatnika. U poslovnoj godini 2016./2017. dm će uložiti 97 milijuna kuna u modernizaciju 50 prodavaonica, širenje logističkog centra te razvoj asortimana.

P. R.


Mirko Mrakužić-dm
dm i 2015. potvrdio vodeću poziciju
Tagged: , , , , , , , , , , ,