dm razveselio velike i male

Tjedan uoči Božića dm je posvetio podršci zajednici te predao donacije Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Merkur I Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu te Gradskom društvu Crvenog križa Vrbovec.Djelatnici dm-a predali su božićne poklone Gradskom društvu Crvenog križa Vrbovec namijenjene 76 djece o kojima društvo brine. Osim toga, dm je u suradnji s društvima Crvenoga križa osigurao 5000 božićnih poklona koji će tijekom blagdana stići na adrese socijalno ugroženih i siromašnih građana u 99 gradova i naselja diljem Hrvatske. Više od 1300 djelatnika pripremili su 2262 poklona, dok je dm osigurao dodatnih .738 poklona kako bi potrebitim sugrađanima uljepšali blagdane.

Potom je Kliničkom zavodu za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju Kliničke bolnice Merkur, dm donirao dva programska paketa ključna za njihov rad u skladu s najvišim svjetskim standardima. Paket ‘Ceus’ koristi se za primjenu kontrastnog sredstva na ultrazvučnoj dijagnostici zahvaljujući kojoj je moguća dijagnostika nakon intervencijskih zahvata bez zračenja i bez čekanja za MR dijagnostiku. Programski paket ‘Newton dictate’ koji pretvara govor u tekst, radiolozima omogućuje diktiranje nalaza te ubrzava izdavanje nalaza i osigurava njihovu bolju kvalitetu.

‘Kada je Klinički zavod KB-a Merkur kontaktirao dm, uvidjeli smo kako donacijom možemo olakšati rad djelatnika zavoda i njihovim pacijentima omogućiti liječenje u skladu s najvišim svjetskim standardima. Raduje nas što nam pozitivni poslovni rezultati omogućuju da podržimo napredak zajednice u kojoj poslujemo, a posebno smo ponosni kada naša podrška doprinosi zdravlju i boljoj kvaliteti života naših sugrađana’, izjavio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

K tome, Institutu Ruđer Bošković, dm je donirao 50.000 kuna za istraživanje novih načina liječenja i dijagnosticiranja raka prostate. Donaciju su podržali i fanovi dm-a na facebooku i instagramu s više od 29.000 komentara i postova s humanitarnim hashtagom #zivimuski u sklopu kampanje posvećene muškom zdravlju.

S. G.

Tagged: , , , , ,