Dobitnici nagrada Prozak i Na vrh jezika

U Zagrebu su dodijeljene nagrade za rukopise autora do 35 godina ‘Na vrh jezika’ za poeziju i ‘Prozak’ za prozu, koje organiziraju Algoritam i Zarez, a dodijelio ih je žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar, po deseti put su našle svoje dobitnike. ‘Prozak’ je dobila Ružica Aščić, a ‘Na vrh jezika’ Darko Šeparović.Prozak i Na vrh jezikaNagrada ‘Prozak’ sastoji se od objave zbirke priča u izdanju Algoritma tijekom 2015. godine, Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na Quorum, Temu i Zarez. Nagrada ‘Na vrh jezika’ sastoji se od objave zbirke poezije u izdanju Algoritma tijekom 2015. godine i također Prozak/Na vrh jezika prstena, diplome i pretplatničkog paketa na časopise.

Natječaji ‘Na vrh jezika’ za poeziju, i ‘Prozak’ za prozu, trajno su otvoreni za sve građane Hrvatske mlađe od 35 godina. Izbor do 10 pjesama uz bio-bibliografsku crticu valja poslati kao privitak u jednom word dokumentu na adresu [email protected], a prozu(e) opsega do tri i pol kartice teksta na adresu [email protected]. Radovi koji budu ulazili u uži izbor bit će objavljivani na stranicama Zareza.

Ružica Aščić (Travnik, 1987) studij novinarstva i povijesti završila je na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Kratka proza zastupljena joj je u antologijama ‘Bez vrata, bez kucanja: novi hrvatski prozaici’, ‘Vranac – najbolja kratka priča 2012. i 2014.’ te u časopisima Zarez, Re, Fantom slobode, Urbani vračevi, Keine Delikatessen. Dobitnica je nagrade Marin Držić za dramsko djelo.

Darko Šeparović (Vela Luka, 1987) diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com… Priča ‘Uredan rukopis’ uvrštena mu je u knjigu ‘Ispod stola’. Za rukopis ‘Privikavanje’ pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012. Trenutačno živi u Zagrebu. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice.

A. R.

Tagged: , , , , , , , , , ,