Doček Nove godine kao na filmu

Potkraj prošle i pretprošle godine neki su Zagrepčani (i ne samo oni) dočekali Novu godinu u kinu Tuškanac s odličnim filmovima, glazbom, dobrom hranom i pjenušcem. Oni koji to žele, sve mogu ponoviti u još boljoj atmosferi u kinu na početku parkovne šume Tuškanac.
Gospođica mamaFilmski dio večeri čine dva filma: ‘Gospođica mama’ redatelja Garsona Kanina iz 1939. te ‘Blue Jasmine’ Woody Allena iz 2013. Komedija zabune, zamjene identiteta, brojni nesporazumi, sjajne uloge Ginger Rogers i Davida Nivena uz još niz maestralno ostvarenih sporednih uloga čine Gospođicu mamu urnebesno smiješnim filmom. Vječna partnerica Freda Astaira u plesnim cipelicama u ovom je filmu sama i bez cipelica ostvarila ako ne jednu od najboljih, a ono sasvim sigurno najsmješniju ulogu u karijeri. ‘Blue Jasmine’ je ‘Tramvaj zvan čežnja’ u otkačenoj verziji Woody Allena i Cate Blanchett. Iako su teme naizgled ozbiljne i teške, poslovne prijevare, preljubi, laži, duševni slom, film je ipak na alenovski način lagana, komedija upakirana u sjajnu glazbu.

Okusite celuloidne svečane gozbe dodatno će začiniti indijska hrana (vege pakora, raita, nan, samosa, vege riža, pileća tika…), a za one tradicionalnije bit će tu i pršuta, sira, kulena, a za slatkoljupce i makovnjače, orahnjače i blagdanskih kolačića i to sve uz dobro vino, poseban pjenušac i filmsku glazbenu kulisu u svim prostorima kina, a sve to za više nego pristojnu cijenu ulaznice. A u Novu 2014. dražesni duo Dora Benc i Mima Simić uvest će vas najljepšim skladbama iz vaših omiljenih filmova, ako su to filmovi Rocky, Robin Hood ili Flashdance, a vjerojatno jesu. Uistinu! Kino Tuškanac nakratko će se pretvoriti u filmski vremeplov, vaš osobni ‘Titanik’ koji ne tone, prepun glazbe i svjetla, zamagljenih automobilskih stakala i očnih jabučica. A Dorin sopran i jetki cilik Mimine gitare rastopit će sve moguće glečere na putu u Novu godinu (bez brige u kinu je i centralno grijanje). Dolazak u kino predviđa se od 20 sati. Na ulazu gosti će dobiti impresivnu dozu indijskih grickalica namkeena i piće dobrodošlice po izboru. Početak prve projekcije točno je u 21 sat. Oko jedan sat ujutro počinje projekcija drugoga filma.

Filmski programi

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,