Dokumentarci Zorana Kreme

U zagrebačkom Dokukinu, večeras, petak 31. siječnja, bit će prikazani dokumentarci riječkog redatelja Zorana Kreme, ‘Teatar Chaplin’ i ‘Zoffski Grč’.
Teatar ChaplinU 19 sati prikazuje se ’Teatar Chaplin’ – tragikomedija u četiri čina, koji je nagrađen Oktavijanom za najbolji dokumentarni film na Danima hrvatskog film te je proglašen najboljim dokumentarcem na Opuzen Film Festivalu. Dokumentarac prati grupu mladih Roma koji su pod vodstvom Nasera Sokolija odlučili osnovati prvi amaterski romski teatar u Europi, neki kažu i u svijetu.

U 21 sat pogledajte film ‘Zoffski Grč’, dokumentarni film o kontroverznom frontmanu riječke rock skupine Grč. Zoran Štajduhar Zoff poznat je kao ‘najsuroviji’ među našim rock pjesnicima, a njegov osebujan scenski nastup unikat je i u svjetskim razmjerima. Film otkriva dogodovštine kultne riječke rock skupine na koncertima i putovanjima.

Nakon projekcije oba filma ostanite na razgovoru sa redateljem Zoranom Kremom te saznajte sve o ovom prekrasnom amaterskom teatru i o kontroverznoj rock skupini Grč.

Dokukino

Tagged: , , , , , , ,