Dokumentarni film o Pavarottiju (trailer)

Luciano Pavarotti jedno je od najznačajnijih imena kako opernog, tako i čitavog glazbenog svijeta. Njemu u čast kreiran je dokumentarni film ‘Pavarotti’, redatelja Rona Howarda, koji će biti objavljen 7. lipnja. Kao najava ovog iščekivanog dokumentarca predstavljen je i službeni trailer.

Tim koji je kreirao hvaljeni film ‘The Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years’ stoji i iza ovog dokumentarnog filma, a donosi intimni pogled na život, rad i djelo talijanske pjevačke ikone koja je operu približila širokoj svjetskoj publici. Oscarom nagrađeni Ron Howard nastojao je zaviriti u Pavarottijev život i izvan sfere javne osobe, kako bi prikazao pravog čovjeka iza te slike.

Dokumentarni film uključuje snimke Pavarottijevih povijesnih nastupa, iskrenih intervjua, kao i snimaka iz privatne kolekcije koje još nisu ugledale svjetlo dana, zahvaljujući njegovoj obitelji koja je ustupila pristup svojoj arhivi video-materijala. Film prati njegov život od ranog djetinjstva, početaka amaterskog pjevanja do postizanja svjetske slave, ali i njegov privatni život – Pavarottija kao supruga, oca, posvećenog umjetnika i filantropa. Uz brojne snimke, filmu su svojim izjavama i pričama doprinijeli i Pavarottijevi bliski glazbeni suradnici i prijatelji, među kojima su, kako trailer otkriva, José Carreras i Bono.

‘Pavarottijev život bio je prepun uspona i padova, dramatičnih trenutaka, a kao i svaki izuzetni karakter, bio je čovjek suprotnosti’, otkriva redatelj filma Ron Howard i nastavlja: ‘Njegova umjetnička ambicija, potaknuta iznimnim talentom i ljubavi prema čovječanstvu, stvorili su tu snažnu povezanost s publikom, ali su ujedno doprinijeli i njegovu životu filantropa. Fasciniran sam načinom na koji su njegova emocija i strast stvorili tu divnu glazbu i neraskidivu povezanost s publikom, kao i njegovu naklonost ljudima te promicanje ljudske dobrote. Živio je život pravog filantropa!’, zaključuje Howard.

Dokumentarni film prati i bogati soundtrack, u izdanju Decca Records, koji donosi arije i pjesme uključene u dokumentarac, kao i kolekciju studijskih i live snimaka, među kojima je i izvedba ‘Miss Sarajevo’ s humanitarnog koncerta ‘Pavarotti & Friends Together for the Children of Bosnia’. Prateći soundtrack također će biti objavljen 7. lipnja.

Ž. R.


Tagged: , , , , , , , ,