Dokumentarni kanal: DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović

U Hrvatskoj vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za ime Đele Hadžiselimovića, čovjeka koji je od svoga imena praktički stvorio brend, zahvaljujući dugogodišnjem radu na HRT-u. Njegova slava otišla je toliko daleko da se s odjavnih špica nacionalne televizije preselila na majice koje smo s ponosom nosili u noćne izlaske.Odlaskom u mirovinu, Đelo nije mirovao pa je svoje dokumentarističko znanje udružio s hrvatskom kompanijom Discovery film & video, koja je pokrenula prvi domaći dokumentarni kanal pod nazivom ‘DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović’.

Ekskluzivni dokumentarni kanal ‘DokuTV – odabrao Đelo Hadžiselimović’ korisnici B.net-a i Vip-a od prošloga tjedna mogu pratiti u sklopu osnovnog paketa na kanalu 301 odnosno na kanalu 54 u HD-u. Kao što mu i samo ime kaže, kompletan program DokuTV-a odabrao je jedan jedini, gospodin Hadžiselimović, a kanal će se emitirati sedam dana u tjednu, puna 24 sata te obilovati najkvalitetnijim filmovima kada je dokumentaristički žanr sedme umjetnosti u pitanju. Korisnici evoTV-a već nekoliko mjeseci mogu pratiti kanal DokuTV.

Tematski, program DokuTV-a sadržava brojne putopise, teme iz kulture, ekologije, znanosti, povijesti, glazbe, ali se također bavi i avanturama, lifestyleom, slavnim i poznatim osobama, najaktualnijim događajima i nebrojenim drugim temama. To je kanal koji prikazuje premijerne dokumentarce, a posebno treba izdvojiti i činjenicu što je oko 25 posto kanala sinkronizirano na hrvatski jezik što se posebno odnosi na putopisne dokumentarne filmove.

S obzirom na činjenicu da je kanal osnovala tvrtka Discovery film & video, jedan od vodećih filmskih distributera u regiji (ujedno i utemeljitelj poznatog filmskog festivala u Vukovaru te vlasnik već etabliranog filmskog kanala KinoTV), a koja osim kino filmova u svom distribucijskom portfelju ima i niz hvaljenih i nagrađivanih dokumentarnih naslova, u sklopu programa DokuTV-a svake subote i nedjelje od 20 sati se prikazuju cjelovečernji dokumentarci koji pokrivaju širok dijapazon tema. Neki od njih su i ‘Rasprostrite moj pepeo u Bergdorfu’ i ‘Prvi ponedjeljak u svibnju’ (modna tematika), ‘Barcelona: San o nogometnom savršenstvu’ (sportska tematika), ‘Noma – najbolji restoran na svijetu’ (kulinarska tematika), ‘Gdje je sljedeća invazija’ Oscarom i Zlatnom palmom nagrađenog redatelja Michaela Moorea (politička tematika), ‘Ja sam Heath Ledger’, ‘Ja sam JFK Jr.’, ‘Ja sam Steve McQueen’ (biografska tematika), ‘Gimme Danger’, ‘Beatles: Eight Days a Week’ (glazbena tematika)…

Korisnicima B.neta i Vipa tako više neće trebati nekoliko različitih dokumentarnih kanala koji su specijalizirani svaki za određenu tematiku, jer se sada sve nalazi na jednom mjestu – kanalu 301 (54 u HD-u) na kojem je Đelo Hadžiselimović samo za njih sabrao sve ono što uistinu vrijedi iz svijeta dokumentarnog filma.

S. R.

Tagged: , , , , , , , , ,