U sklopu zatvaranja izložbe ‘Dolomiti – kameno srce svijeta’, koje će se održati u Arheološkom muzeju u Zagrebu u subotu, 9. srpnja (18 sati), slastičari Dolomita demonstrirat će posjetiteljima drevnu tehniku pripreme sladoleda strojem za zamrzavanje pomoću soli i leda.
Bit će predstavljen i suvremeni način izrade sladoleda, a posjetitelji će moći i kušati tu ljetnu poslasticu. Kao šećer na kraju, u suradnji s UNESCO-ovom Zakladom Dolomiti, možete sudjelovati u virtualnoj šetnji Dolomitima. Doživite svu ljepotu kamenog srca svijeta!
Arheološki muzej ovu je izložbu organizirao u suradnji s National Geographic Hrvatska. Predstavljeno je 50 fotografija Dolomita, planinske skupine u talijanskim istočnim Alpama, u jedinstvenoj šetnji dubokim dolinama i impozantnim planinskim vrhovima.
Fotografije nježnih valovitih brežuljaka i spektakularnh planinskih masiva, zelenih brdskih pašnjaka i dubokih plavih jezera pokazuju svu čar i ljepotu ovog jedinstvenog planinskog svijeta.
Strastveni krajolik i drevnu baštinu Dolomita snimio je fotoaparatom Hasselblad fotograf Georg Tappeiner iz Merana. Izložba je nastala kao plod suradnje časopisa National Geographic Hrvatska i UNESCO-ve zaklade Dolomiti.
A. M.