Dubravka Vrgoč gošća Pofuka

U srijedu 30. travnja (19 sati) u knjižarsko-galerijskom centru VBZ Fadil Hadžić u Zagrebu, na tribini ‘Večernji intervju Branimira Pofuka’ gostovat će novoimenovana intendantica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Dubravka Vrgoč.
Dubravka VrgočDubravka Vrgoč već je duže vrijeme jedna od najistaknutijih ličnosti u hrvatskom teatru, a od rujna će obavljati funkciju intendantice HNK. Na tu poziciju dolazi iz Zagrebačkog kazališta mladih od kojeg je, kao njegova ravnateljica, učinila jedan od najživljih teatara u Hrvatskoj s najviše inozemnih gostovanja, priznanja i nagrada. Godine 2003. Dubravka Vrgoč je u Zagrebu pokrenula i Festival svjetskog kazališta, a od 2011. je predsjednica Europske kazališne konvencije. Glavna tema ‘Večernjeg intervjua’ bit će izazovi koje donosi intendantura HNK, iskustva iz dosadašnje bogate karijere Dubravke Vrgoč te stanje kazališta i kulture u čitavoj Europi.

Na kraju razgovora svi zainteresirani prvi će put imati priliku novoj intendantici postaviti pitanja o njezinu programu i angažmanu.

Pridružite se tribini u knjižarsko-galerijskom centru VBZ. Fadil Hadžić u Ilici 13 u srijedu 30. travnja u 19 sati.

VBZ

Pročitajte još: Zvonko Maković gost tribine Branimira Pofuka , Dubravka Vrgoč – predsjednica Europske kazališne konvencije

Tagged: , , , , , , , , , , , ,