Duet za jednog na Ribnjaku

U zagrebačkome Centru mladih Ribnjak održana je svečana premijera ‘Duet za jednog’, prve predstave u Hrvatskoj koja nastoji senzibilizirati javnost na probleme s kojima žive oboljeli od multipla skleroze.

Projekt koji je nastao na inicijativu glumice Ane Vilenice, u kojeg je uključeno više od 30 suradnika na dobrovoljnoj bazi, dočekan je s oduševljenjem. Vilenica je godinama skupljala hrabrost da pokrene ovaj projekt inspiriran dramskim tekstom engleskog dramatičara Toma Kempinskog, koji prati istinitu priču osebujne umjetnice shrvane spoznajom da ju je okovala neizlječiva bolest.

Riječ je o predstavi, u režiji Ive Srnec, koja nastoji senzibilizirati javnost na probleme s kojima žive oboljeli od multipla skleroze. Izvedba glumačkog dvojca, Ane Vilenice i njezina psihijatra Tomislava Krstanovića ispraćena je gromoglasnim pljeskom, a završni emotivni monolog izmamio je i poneke suze među publikom.

Drama visokog naboja koja poziva na humanost i empatiju, a ujedno i p(r)otresa i psihološke dubine svakog pojedinca, zbog velikog je interesa odigrana reprizno u nedjelju 21. siječnja, a slijede izvedbe 17. i 25. veljače. Autorski tim najviše veseli da je predstava pobudila zanimanje i u drugim hrvatskim gradovima, pa su u tijeku i dogovori za gostovanja.

Ulaznice za zagrebačke izvedbe u Centru mladih Ribnjak mogu se kupiti i rezervirati na www.cmr.hr

I. C. / Foto: Marko Šolić

Tagged: , , , , , , , , , , , ,