Dva arhitekta: Monografija i izložba

U galeriji Oris kuća arhitekture u Zagrebu otvorena izložba radova i predstavljena monografija ‘Dva arhitekta’ 2003.-2013.’  Izložba, kao i monografija ‘Dva arhitekta’. Nastale su nakon niza projekata i ostvarenja kojim su obilježili hrvatsku arhitektonsku scenu.
1-Dva arhitekta-otvorenje izložbe
Knjigu je predstavio domaćin, arhitekt Andrija Rusan, a o izložbi i monografiji govorili su autori – Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković. Impresije o izložbi iznio je i arhitekt i kritičar Maroje Mrduljaš te arhitekt Toni Bešlić. Glavni dio monografije predstavlja 14 kuća nastalih u proteklih 20 godina, a tu su još indeks radova te intervju s Tomislavom Ćurkovićem i Zoranom Zidarićem.

2-Zoran Zidarić i Tomislav Ćurković sa suprugamaTomislav Ćurković rođen je 1961. u Zagrebu, gdje je i diplomirao na Arhitektonskom fakultetu. Nakon diplome radi u arkitektonskom uredu Interinženjering u Zagrebu. Početkom 1992. osniva sa Zoranom Zidarićem arhitektonski ured Dva arhitekta. Od 2009. obnaša dužnost predsjednika Hrvatske komore arhitekata.

Zoran Zidarić rođen je u Šibeniku 1962. godine. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Do kraja 1991. radi kao slobodni arhitekt kada se udružuje s Tomislavom Ćurkovićem.

Česti su predavači u zemlji i inozemstvu, gosti kritičari na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Dugogodišnji rad okrunjen im je nagradama Bernardo Bernardi, Drago Galić, nagradom Grada Zagreba, uz brojne nominacije i objave u stručnim časopisima.

P. R. / Foto: Damil Kalogjera

Tagged: , , , , , , , , , , ,