Eateria: Gastro oaza obitelji Majetić

Zagreb je dobio novu, posebnu gastro oazu – restoran Eateria – smješten na posljednjem, 7. katu poslovne zgrade u Koranskoj 2, a prostire se na više od 350 m2.Eateria predstavlja pravo višeosjetilno putovanje domaćim delicijama uz čaroban pogled na Zagreb. Spoj prekrasnog ambijenta i vrhunske kuhinje osvaja na prvu, a osmislile su ga majka i kćer Vedrana i Tena Majetić, čija je ljubav prema ugostiteljstvu već niz godina utjelovljena u poznatom cateringu Majetić.

Uz vrhunsku ponudu domaće kuhinje, upravo je pogled ono što ovo mjesto čini posebnim. Prostrani ambijent okružen staklenim stijenama s kojih puca pogled na samo srce grada idealna je kulisa za doživljaj Zagreba u najljepšem svjetlu. Brojnim posjetiteljima bit će ovo idealno mjesto za upoznavanje s gradom i domaćom kuhinjom. Zagrepčani, pak, svoj voljeni grad sada mogu vidjeti iz potpuno novog ugla, prolazeći zajedno kroz sva godišnja doba dok ispijaju omiljeno piće ili uživaju u nekoj od gastro delicija.

Već na samom ulazu oduševit će vas moderno uređen prostor u kojem prevladavaju bež, sivkasti i zeleni tonovi. Prostranim restoranom čija veličina, prozračnost i posebna ventilacija daju svojevrsnu sigurnost u ovoj nezahvalnoj epidemiološkoj situaciji, dominiraju upečatljive baršunaste stolice u nekoliko boja. Bež i zelene nijanse savršeno se uklapaju uz elegantne sive stolove i zajedno tvore modernu cjelinu. Masivni pribor za jelo na bočnim zidovima simbolizira gastro čaroliju u koju smo stigli dok police u industrijskom stilu sa zelenilom različitih vrsta čine savršeni stilski spoj i odaju dojam prozračnosti. Zanimljive tapete radila je Josipa Maras/Studijo. Svaki kutak je po nečemu poseban, pa tako možete odabrati omiljeno mjesto u restoranu gdje ćete uživati s najmilijima.Poseban doživljaj predstavljaju otvorena ljetna i zatvorena zimska terasa gdje u udobnim stolcima od pletene vune možete uživati u prekrasnom pogledu na grad. Tu je i dekorativni staklenik kojeg krasi viseći bršljan.

Inovativni Eateria koncept zaokružuje shop asortiman u kojem možete kupiti pakete iz njihove proizvodnje ili proizvoda domaćih OPG-a kao što su orašasti plodovi, džemovi, pesto medvjeđeg luka, dulce de leche, domaće maslinovo ulje, štrukle od oraha i sira, domaću tjesteninu… Za ljubitelje vina tu je vrhunski izbor butelja s domaće vinske karte.

Eateria je zaista unikatno mjesto koje pruža novi višeosjetilni pogled na Zagreb. Ukusan doručak s prijateljima, obiteljski ili poslovni ručak, popodnevno druženje ili obiteljska i poslovna okupljanja uz omiljeno piće poprimili su potpuno novu dimenziju u kojoj ćete s oduševljenjem uživati u svim godišnjim dobima.

A. N. / Foto: Marko Miščević / Cropix


Tagged: , , , , , ,