Europa Donna: Moderan ultrazvučni aparat

Klinika za tumore Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu dobila je novi, moderan ultrazvučni aparat. Udruga Europa Donna Hrvatska, koja okuplja žene oboljele od raka dojke, sredstvima prikupljenim od donacija, odjelu jednodnevne dijagnostike osigurala je prijeko potreban uređaj bez kojeg je Klinika za tumore ostala prije nekoliko mjeseci. Ovom donacijom pacijentima je omogućeno obavljanje potpune jednodnevne dijagnostike u najkraćem mogućem roku.‘Veliko nam je zadovoljstvo što smo kao udruga uspjeli u našoj želji da kupimo i poklonimo novi ultrazvučni aparat namijenjen radu jednodnevne dijagnostike, projektu koji je pokrenut prije pet godina u Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice. Ovakvim načinom rada omogućena je brza dijagnostika, racionalno trošenje sredstava i opreme i potpuna posvećenost pacijentu posebice smanjenjem tjeskobe uzrokovane iščekivanjem dijagnoze’, izjavila je predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska, doc. dr. sc. Vesna Ramljak te dodala: ‘Zahvaljujemo našem dugogodišnjem partneru dm-u koji nam je donirao sredstva neophodna za kupnju aparata.’

‘Zahvaljujem se udruzi Europa Donna Hrvatska koja nesebično pomaže u našem svakodnevnom radu. Za što uspješnije liječenje najvažnija je rana dijagnoza, a ona zahtijeva modernu medicinsku opremu te samim time i financijska ulaganja. Mi koliko god možemo pratimo tržište, no ovakve donacije su zaista hvalevrijedne i velika su nam pomoć’, rekao je ravnatelj KBC Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Mario Zovak.

Klinika za tumore godišnje napravi 14.500 ultrazvučnih pregleda dojke. Nabava novog ultrazvučnog aparata sasvim će sigurno smanjiti liste čekanja i pacijentima omogućiti pravovremenu dijagnostiku.

‘Više od 30.000 kupaca dm-a sudjelovalo je u prikupljanju sredstava čime su omogućili donaciju Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice. U ime dm-a zahvaljujem im na podršci koju su ukazali ne samo dm-u i udruzi Europa Donna Hrvatska, već i svim ženama kojima će ova donacija pomoći. Ponosni smo što ćemo donacijom ultrazvučnog aparata omogućiti ženama iz cijele Hrvatske da u jednom danu naprave sve potrebne pretrage na jednodnevnoj klinici’, zaključila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

A. N.


 

Tagged: , , , , , , , , , , , ,