Everlast u Tvornici

Ovaj koncert mnogi su strpljivo čekali godinama. Erik Francis Schrody, legendarni frontman velikana House Of Pain, poznatiji pod imenom Everlast, prvi put dolazi u Hrvatsku i nastupa večeras 12. svibnja (21 sat) u zagrebačkoj Tvornici kulture.
EverlastEverlast će na koncertu izvoditi stvari s posljednjeg albuma ‘The Life Acoustic’, ali na set listi će se naći i svjetski popularne pjesme poput ‘What it’s like’, ‘Jump around’, ‘White trash beautiful’ i ‘Put your lights on’ koju u originalu izvodi sa Santanom.

Schrody je angažirani pjesnik, poet koji kroz svoju glazbu, inteligentno kritizira nepravdu i probleme koji se u današnjem svijetu događaju pojedincima, grupama,narodima i manjinama. Svoju poetičnost Everlast izražava u zanimljivoj glazbenoj kombinaciji, koju bi mogli nazvati kombinacijom rapa, bluesa i rocka.

Rođen je 18. kolovoza 1969. u New Yorku u obitelji irskog podrijetla. Svjetsku slavu duguje ogromnom hitu ‘What It’s Like’ koji i dan danas bilježi sjajan airplay. Singl je skinut je s njegova najpoznatijeg albuma ‘Whitey Ford Sings the Blues’ objavljenog 1998. za koji je dobio dvostruku platinastu ploču u SAD-u i prodanog u gotovo četiri milijuna primjeraka. Godine 2000. Everlast je osvojio i Grammy za suradnju sa Santanom za pjesmu ‘Put Your Lights On’.

Tri nominacije za Grammy,  sedam studijskih albuma (‘Forever Everlasting’, ‘Whitey Ford Sings the Blues’ za koji je u SAD-u dobio zlatnu ploču, ‘Eat at Whitey’s’, ‘White Trash Beautiful’, ‘Love, War and the Ghost of Whitey Ford’, ‘Songs of the Ungrateful Living’, ‘The Life Acoustic’), mnogobrojni singlovi i suradnja s najboljim svjetskim umjetnicima (Madonna, Carlos Santana, Cypress Hill, Snoop Dogg…) pokazatelji su Schrodyeve inovativnosti i fantastične glazbene sposobnosti preskakanja iz jednog žanra u drugi.

‘Umoran sam od puta, ali i jako uzbuđen. Jedva čekam stati pred publiku. Sada idemo do hotela na odmor, ručak, tonska proba i onda počinjemo. Nikad prije nisam bio u Hrvatskoj i time je moje uzbuđenje još veće. Nadam se da će moja publika biti zadovoljna na kraju, jer u konačnici, udovoljavajući svojim fanovima, udovoljavam sebi’, rekao je Everlast ususret večerašnjem koncertu.

Menart

Tagged: , , , , , , , , ,