Fashion Week Zagreb postao je Smart

U Gold Classu Cinestara u Zagrebu održano je predstavljanje dizajnera i aktivnosti povodom nadolazećeg Smart Fashion Weeka Zagreb (SFWZ) koji će se održati od 28. do 30. studenoga u Hypo Centru.SFWZ pressDirektorica SFWZ-a, Sarah Josipović, predstavila je novog partnera, tvrtku Star Import s brendom Smart, a ovu suradnju pobliže je objasnio Heinz Schneiter, direktor Star Importa, generalnog distributera Daimler AG vozila za Hrvatsku.

SFWZ otvara se revijom nekonvencionalne umjetnice Ivane Popović koja je posljednjih dana zapalila društvene mreže modernim izvedbama tradicionalnih damskih kišobrana. Uz kišobrane, najavila je i reviju kabanica jer želi pokazati kako kiša nikako nije depresivna te da se protiv opće depresije možemo boriti veselom odjećom.

Iggy by Iggy Popović najavio je kolekciju inspiriranu Afrikom, a prenesenu u Zagreb, Rijeku, Opatiju i Dubrovnik te poručio kako će ova kolekcija biti najšarenija ikad, ali opet smirena i vesela. Igor Galaš prisjetio se kako je karijeru započeo upravo na Fashion Weeku Zagreb gdje je odlučio predstaviti svoju najbolju kolekciju do sada, onu diplomsku inspiriranu ‘Gospodarom Prstenova’, koja broji čak 80 modela, a sastoji se od miksa kostimografije i nosivih mini kolekcija. Kruno Jendrijev pridružio se timu SFWZ-s četiri godine nakon svoga posijednjeg predstavljanja, tada kao mladi dizajner, a danas sa samostalnom revijom inspiriranom staklenicima. Larie by Marina Lacković predstavit će svoju drugu kolekciju nakon što je prvom osvojila publiku i modnu kritiku. Inspirirana je Francuskom rivjerom na kojoj je ljetovala, a kolekcija je šarena i prava ljetna, napravljena od najkvalitetnijih materijala. Debitantica na pisti SFWZ-a, Matea Jukić izjavila je kako će se predstaviti ženstvenom kolekcijom za hrabre i samosvjesne urbane žene.

Simone Manojlović otkrila je kako je inspirirana islamskom kulturom te je osmislila kolekciju u isključivo crnoj boji, želeći dokazati kako i jedna boja može biti itekako zanimljiva. Kolekcija prošlosezonske pobjednice Next Generation natječaja blackpearl by Sara Lončarić, ove sezone imat će vertikalni volan kao nit vodilju. Sara izjavljuje kako želi da njena kolekcija bude poput haiku poezije – pročišćena, bez nepotrebnih momenata. Monika Sablić otkrila je kako sprema glamuroznu kolekciju inspiriranu 70-im godinama te Studiom 54 i Donnom Summer. Dizajnerice Ana Kujundžić i Zjena Glamočanin otkrile su malo, ali spremaju prave umjetničke kolekcije. Ana će u svojoj patchwork kolekciji koristiti komade kože, a Zjena je najavila zanimljivu umjetničko-kazališnu predstava inspiriranu noćnim životom 30-ih godina.

Strani dizajneri i ove su sezone prava modna poslastica, tako s Paris Fashion Weeka dolazi dizajnerica Claudine Ivari koju obožavaju francuske zvijezde i glumice, ali i pjevačica Beth Ditto. Iz Istanbula s MBFW-a stiže brend DB Berdan za koji kreiraju majka i kći, a koje su u Njemačkoj sa svojim printevima itekako obožavane. Za ovu sezonu dizajnirale su i Vans tenisice koje idu uz njihovu kolekciju. Iz Londona dolazi i Edeline Lee koja je iskustvo stjecala u studijima Alexandra McQueena, Johna Galliana i Zac Posena, a njezin talent otkiro je kultni novinar Hamish Bowles. Iz Londona nam ponovo nakon prošle sezone, dolazi luksuzan ženstveni brand Fabryan, a s Madridskog tjedna mode tu je odlična marka Pol design.

Holy Ghost, njemački je brand koji se predstavlja na Mercedes-Benz Fashion Weeku Berlin, a koji dolazi sa svojom savršenom ljetnom kolekcijom u kojoj je ključni komad baloner. Za kraj, sve okupljene posebnom video porukom pozdravio je već počasni gost Zagreba i FWZ-a, Philip Colbert iz The Rodnik Banda koji je ovom prilikom najavio suradnju sa Smartom. Novi model Smarta – ForTwo, dizajniran u posebnom The Rodnik band ruhu, predstaviti će se upravo tijekom njegove revije.

SFWZ

Tagged: , , , , , ,