FEKP: Deset Novih glasova Europe

Odabrano je novih deset pisaca i spisateljica iz Europe koji će ove i sljedeće godine dobiti jedinstveni oblik promocije.Imena deset Novih glasova Europe objavljena su na ovogodišnjem Londonskom sajmu knjiga kao dio inovativnog projekta Literary Europe Live kojeg provodi književna platforma Literature Across Frontiers.

Projekt Literary Europe Live okuplja partnere iz područja književnosti iz 15 europskih zemalja, a sjedište mu je na Mercator institutu pri Sveučilištu Aberystwyth. Deset Novih glasova Europe za 2017. godinu su romanopisci, pjesnikinje, dramaturzi i prevoditeljice iz Belgije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Islanda, Latvije, Luksemburga, Poljske, Rumunjske, Španjolske i Walesa.

Prošle godine među deset Novih glasova Europe našao se hrvatski književnik Zoran Pilić, a ove godine u izbor je ušla Asja Bakić, pjesnikinja, prozaistica, prevoditeljica i urednica feminističkog portala Muf, koja je porijeklom iz BiH, a već godinama živi i radi u Zagrebu. Možemo očekivati nastupe i prijevode Novih glasova Europe u raznim europskim zemljama, uključujući i Hrvatsku.

New Voices dio je projekta Literary Europe Live i platforme Literature Across Frontiers čiji su članovi Festival europske kratke priče i Booksa.

F. K.


15. Festival europske kratke priče (FEKP)

FEKP: Književna druženja u Zagrebu i Rijeci

FEKP i CeKaPe: Otvoreni sat kratke priče i romana

Tagged: , , , , , , , , , , ,