Filip David na Festivalu svjetske književnosti

U četvrtak i petak na Festivalu svjetske književnosti bit će i Filip David, dobitnik ovogodišnje nagrade Meša Selimović i NIN-ove nagrade za književnost. Kao i ostali gosti, svoje knjige potpisivat će u festivalskoj knjižari u predvorju zagrebačkog kina Europa.
Filip DavidMladi ljubitelji dobre knjige i dobroga razgovora družit će se danas i sutra s piscima i urednicima u programu književne matineje za srednjoškolce točno u podne u Velikoj dvorani kina Europa. U Knjižnici Bogdana Ogrizovića u 17 sati, kao i obično, čekaju vas ‘Pisac i njegov čitatelj’, a u tim ulogama večeras će se naći Ivančica Đerić i urednica Iva Karabaić. Moderator je Andrija Škare.

U 19 sati u dvorani Müller druženje je s njemačkim piscem Clemensom Meyerom, koji će u ‘Razotkrivanju’ s Romanom Simićem Bodrožićem razgovarati o svom romanu ‘U kamenu’ i beskompromisnoj predanosti otkrivanju mračne strane svakodnevice na margini društva u njemačkim gradovima.

Večeras vas u 20.30 u Velikoj dvorani ponovno čeka izvrstan film. U filmskoj večeri posvećenoj Filipu Davidu pogledajte ‘Kad svane dan’ Gorana Paskaljevića iz 2012., a Filip David pridružit će se Ernestu Mallou, koji večeras nastavlja svoje gostovanje u Zagrebu, Samiri Kentrić i moderatoru Seidu Serdareviću u 21 sat u dvorani Müller u razgovoru čija će tema ‘Osobne povijesti’ na zanimljiv način povezati te autore i njihov književni rad.

Ljubitelji stripa ni večeras neće ostati uskraćeni. U ‘Malom noćnom strip-tizu’ u 22.30 Miljenko Jergović razgovarat će s Étienneom Davodeauom o Lulu, vinima i još ponečemu.

FSK


Enes Karić i Filip David
Filip David dobitnik nagrade Meša Selimović

Tagged: , , , , , , , ,