Filmske večeri na otoku Zlarinu

Kulturno ljeto na otoku Zlarinu završilo je u filmskom tonu. Putujuća projekcija kratkometražnih filmova Betina Film Festivala (BAFF) privukla je brojne Zlarinjane i turiste.Filmsku projekciju otvorio je direktor Betina Film Festivala, Frane Bilić, koji se zahvalio Katarini Gregov, direktorici Turističke zajednice Zlarin što je ugostila ovu putujuću projekciju i omogućila prikazivanje na otoku.

Publika je imala priliku pogledati neke od najboljih filmova prvog i drugog izdanja festivala. Uz animirani film ‘Biciklisti’, redatelja Veljka Popovića, kratko filmsko putovanje upriličio je i zlarinski redatelj i glumac Leon Lučev.

Autor pobjedničkog filma drugog izdanja festivala ‘Malo se sjećam tog dana’ zahvalio se Betina Film Festivalu što su prepoznali i nagradili njegov rad, ali i što su po prvi put doveli i prikazali film publici na njegovu rodnom Zlarinu.

Gost iznenađenja bio je protagonist dokumentarnog filma ‘Uvik isto’, šibenski košarkaš Dario Šarić. Ispred platna pridružila mu se i redateljica filma Slavica Šnur, koja je rekla kako je to film o ljubavi i o čovjeku koji je uspio u onome što najviše voli, ali ostao uvijek isti poštujući svoju obitelj, tradiciju i voljenu Dalmaciju.

Tomislav Radić / Foto: Bruna Alfier

Tagged: , , , , , , , , ,