Filmski dragulj Ona

Od danas 27. veljače u domaća kina konačno stiže jedan od najhvaljenijih filmova godine. Radi se o remek djelu ‘Ona’, redatelja Spikea Jonzea, kojeg su kritičari proglasili jednim od najoriginalnijih filmova u posljednjih nekoliko godina. U filmu su glavne uloge ostvarili Joaquin Phoenix, Amy Adams, Rooney Mara i Scarlett Johansson.
Ona-Joaquin Phoenix i Rooney MaraRadnjom smješten u bliskoj budućnosti u Los Angelesu, film prati Theodorea Twomblyja (Phoenix), kompleksnog duhovnog čovjeka koji za život zarađuje pišući dirljiva, osobna pisma za druge ljude koji mu taj posao plaćaju. Slomljenog srca nakon što mu je propala dugačka ljubavna veza, Theodora zaintrigrira novi napredni operativni sistem – koji je zapravo samostalna umjetna inteligencija. Nakon što ga pokrene upozna ‘Samanthu’ (Johansson), bistar ženski glas koji je ujedno pronicljiv, osjećajan i iznenađujuće humorističan. Kako njezine potrebe i želje rastu u tandemu s njegovim, njihovo prijateljstvo se produbljuje u ljubavnu vezu…

Film ‘Ona’ osvojio je nagradu Zlatni globus u kategoriji najboljeg scenarija, a dobio je čak pet nominacija za prestižnu filmsku nagradu Oscar uključujući i onu za najbolji film godine. Na filmskom festivalu u Rimu održanom prošle godine glumica, Scarlett Johansson osvojila je nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu, a posebna je zanimljivost to što se prvi puta u povijesti dogodilo da nagradu za najbolju glumicu dobiva osoba koje se u filmu uopće ne pojavljuje.

Continental

Tagged: , , , , , , , , ,