Finski film za početak 14. Zagreb Film Festivala

U subotu 12. studenog u kinu Europa svečanim otvaranjem uz projekciju finskog kandidata za Oscara ‘Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija’ počinje 14. Zagreb Film Festival.najsretniji-dan-u-zivotu-ollija-makijaPubliku će na otvaranju pozdraviti redatelj ove tople priče o ljubavi i boksu, Juho Kuosmanen, i glumica Oona Airola koja u filmu utjelovljuje Raiju, ženu zbog koje je finski boksački prvak Olli Mäki gotovo zakasnio na svjetsko prvenstvo.

Riječima Juhe Kuosmanena, Olli Mäki je film koji se manje bavi boksom, a više ljudima koji dobivaju svoju veliku priliku, ali je upropaste. Inspiraciju za film redatelj je crpio iz osobnog iskustva i pritiska koji je osjećao kao mladi redatelj s obećavajućom budućnošću te, suprotno očekivanjima, nije bio inspiriran Rockyjem i Razjarenim bikom, već zbirkom eseja O boksu autorice Joyce Carol Oates.

U devet festivalskih dana, od subote 12., do nedjelje 20. studenog u najboljem europskom kinu, kinu Europa, i u kinu Tuškanac te na još četiri gradske lokacije održat će se četrnaesto po redu izdanje Zagreb Film Festivala. Za svoj 14. rođendan festival je pripremio više od 100 filmova te žanrovski i tematski najraznovrsniju ponudu dosad i stoga ne čudi da će, kao što poručuju ovogodišnji festivalski vizuali, festival pohoditi i neke monumentalne gradske ličnosti najrazličitijih profila, ali i više od 150 gostiju iz cijeloga svijeta.

ZFF


zagreb-film-festival-2016-press
Program 14. Zagreb Film Festivala
Tagged: , , , , , , , , ,