Foto izložba: Cigarete u LP-u

Ognjen Karabegović i Davor CurićU organizaciji Udruge Fijaker u prostoru Caffea LP, Račkoga 11, u Zagrebu, otvorena je izložba fotografija Davora Curića i Ognjena Karabegovića, posvećena cigaretama. U neformalnom druženju uz ribice, vino i pivo, vrijeme je prošlo kao tren. Izložba ostaje otvorena do 15. svibnja i može se razgledati svakog dana, osim nedjelje, u vremenu od 8 do 22 sata.

Ognjen Karabegović-fotoUdruga Fijaker osnovana je 2009. u Zagrebu s ciljem promicanja likovnog, dramskog i glazbenog amaterizma. Osnovna ideja vodilja njihove djelatnosti su afirmacija nepoznatih autora kojima je nužna mogućnost prikaza njihovih radova i kreiranje novih prostora za umjetničko izražavanje i prezentaciju.

Najintenzivnija aktivnost od osnivanja Fijakera odvijala se na likovnoj sceni i to posebice na afirmaciji fotografije kao umjetničkog medija. Mjesto izlaganja upravo je bio caffe bar LP, koji se profilirao kao galerija fotografa s idejom i konceptom.

Stoga je i nastao ovaj projekt-izložba naslova ‘Cigarete u LP’ kao sinteza dviju teza. Prva teza: caffe bar LP kao društveno poticano mjesto okupljanja fotografa i njihovih poklonika. Druga teza: društveno potiskivanje cigarete i pušenje kao štetno za zdravlje. Izložba prikazuje užitak stalnih gostiju u trenucima konzumiranje cigareta kontrapunktirajući ga s natpisima na kutijama cigareta o štetnosti duhana i pušenja koje su dio društvene kampanje protiv pušenja.Davor Curić-foto

Davor Curić i Ognjen Karabegović, dva vrsna fotografa, realizirali su fotografski dio projekta ‘hvatajući’ na snimkama karakterističnu atmosferu, a idejni začetnik i realizator projekta je Rolando Nikčević.

LP / Foto: Julio Frangen

Tagged: , , , , , , , , , , , , , , , ,