Fotosofia by Martin Sinković

U online galeriji ‘Poznati fotografiraju’, pogledajte izložbu fotografija veslača Martina Sinkovića, osvajača olimpijske zlatne medalje u Riju.Fotografije su najbolji čuvari uspomena – za razliku od suvenira, kod fotografija možeš samo požaliti što ih nemaš više, poručuje proslavljeni veslač.

Martin Sinković rođen je u Zagrebu 1989. godine kao najmlađi od troje djece u obitelji. Nakon dugogodišnje veze, 2013. godine se oženio, te svoj obiteljski i profesionalni život nastavlja u Zagrebu. Hrvatski je veslač olimpijac, studira na Visokoj školi za sportski menadžment Aspira u Splitu.Vesla od 1999. godine, nakon nekoliko godina provedenih u gimnastici i vaterpolu. Želju za veslanjem dobio je gledajući svog najstarijeg brata Matiju, koji je prvi počeo, ali i prvi završio svoje veslačke dane. Od svojih prvih zaveslaja pa sve do danas član je Hrvatskog akademskog veslačkog kluba Mladost.

U nizu odličja koje je osvojio su medalje sa svjetskog kupa, europskog i svjetskog prvenstva, te njemu najdraža zlatna medalja s Olimpijskih igara.

F. S.


Fotosofia: Online izložba Stipe Božića
Tagged: , , , , , , ,