Fotosofia by Slavka Pavić

U online galeriji PROizložba pogledajte izložbu fotografija Slavke Pavić, najstarije aktivne članice Fotokluba Zagreb i fotografkinje u Hrvatskoj.

Slavka Pavić rođena je 20. listopada 1927. godine u Jajcu. Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu upisuje 1946. godine, ali ga ne završava, već se posvećuje fotografiji o kojoj uči surađujući sa suprugom, majstorom fotografije Milanom Pavićem. Članica je Fotokluba Zagreb od 1951. godine i suosnivačica Ženske sekcije Fotokluba Zagreb.

Za izlagačku djelatnost i stvaralaštvo na području fotografije i tehničke kulture dodijeljeno joj je priznanje Zlatna značka Fotokluba Zagreb 1963. godine, plaketa Tošo Dabac 1990. godine te godišnja nagrada Zagrebačke zajednice tehničke kulture ‘Dr. Oton Kučera’ 2006. godine. Počasna je članica Hrvatskog foto saveza, Fotokluba Rijeka, ULUPUH-a i Fotokluba Zagreb.

Slavka Pavić

Izlagala je na 27 samostalnih i 377 skupnih izložbi fotografije u zemlji i inozemstvu. Osvojila je više od 95 različitih nagrada i priznanja.

Radovi joj se nalaze u Zbirkama fotografije Fotokluba Zagreb, Muzeja za umjetnost i obrt, Muzeja grada Zagreba, Muzeja suvremene umjetnosti, u Etnografskom muzeju u Zagrebu te različitim privatnim Zbirkama i kod kolekcionara Petra Smiljanića.

F. S.

 


Završila dvanaesta Fotosofia

Tagged: , , , , , , , ,