Franck 125 Years Edition

Franck je kao uvod u proslavu 125. godišnjice poslovanja, koja se obilježava iduće godine, te ususret 1. listopadu Međunarodnom danu kave, predstavio novi espresso vrhunske kvalitete neodoljivog okusa i mirisa – Franck 125 Years Edition.franck-125-years-editionPredstavljanje u zagrebačkoj kavani Johann Franck okupilo je više od 120 gospodarstvenika, ugostitelja i predstavnika medija, koji su prvi uživali u nezaboravnom iskustvu ispijanja ovoga posebnog izdanja espressa.

Franck 125 Years Edition otkriva priču o egzotičnim krajevima Latinske Amerike i Azije gdje na plantažama rastu najfinije sorte koje čine ovu novu kavu, pa je stoga i cijeli Johann Franck odisao posebnom atmosferom, a kroz prekrasan ambijent kojim se širio miris svježe pripremljenog espressa prisutne je vodila Mila Horvat.

Novi espresso iznova etablira Franck kao autoritet u proizvodnji kave vrhunske kvalitete, a u Franck 125 Years Edition ugrađeno je više od stoljeća predanog rada, stručnog znanja i ulaganja u inovacije.

‘Veliko nam je zadovoljstvo što uoči 125. obljetnice Francka predstavljamo još jedan vrhunski proizvod kojim obogaćujemo našu espresso ponudu. Franck 125 Years Edition namijenjen je ugostiteljskim objektima, a ovime nastavljamo s inovacijama kao i proteklih 125 godina. Osim toga, našim partnerima u HoReCa kanalu osiguravamo kompletnu uslugu i punu podršku što nas čini pouzdanim, lojalnim i dugoročnim partnerom. Na ovaj se način razvijamo zajedno s njima predstavljajući nove trendove’, izjavio je Viktor Miljković, direktor prodaje HoReCa iz Francka.

franck-mila-horvat-viktor-miljkovic-i-vesna-mihatovDokaz izvrsnosti svakoga ubranog zrna od kojeg je napravljen Franck 125 Years Edition jesu prirodno prisutne arome badema uz voćne note arancina, manga i papaje. Upravo ta kompleksnost, kao i savršena uravnoteženost svih nota, uz postojanu kremastu pjenu pri vrhu šalice, pružaju jedinstven završni i dugotrajni okus.

‘Vjerujem da će ljubitelji kave uživati u našem novom espressu, jednako kao što smo i mi uživali dok smo ga razvijali. Ovaj jedinstveni espresso koji danas predstavljamo dodatno potvrđuje Franck kao autoritet u proizvodnji vrhunske kave. U njega je ugrađeno više od stoljeća predanoga rada, iskustva i velikih ulaganja u znanje, stručnost i inovacije u Francku čime se, kao domaći proizvođač kave, posebno ponosimo’, rekla je Vesna Mihatov, Master Cupper iz Francka, koja potpisuje recepturu za novi espresso

Ovom je prilikom u Johannu Francku postavljena i izložba slika s motivima kave iz različitih zemalja porijekla te rijetko viđenim, arhivskim fotografijama Frackove zagrebačke tvornice i njenoga razvoja od otvorenja 1892. godine.

Franck podržava male uzgajivače kave

U subotu, 1. listopada, u povodu Međunarodnog dana kave, kavoljupce u Johannu Francku očekuju sve vrste kave po promotivnim cijenama uz gratis stickove mljevene Franck Creme.

Međunarodni dan kave ima za cilj podizanje svijesti javnosti o važnosti osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave u primjeni održivih praksi koje im omogućuju povećanje prinosa, bolju kvalitetu usjeva, veću konkurentnost, učinkovitiji pristup tržištu te poboljšanje radnih i životnih uvjeta.

Kao domaći proizvođač kave, Franck podržava realizaciju ovih ciljeva kroz društvo International Coffee Partners čiji je punopravni član od 2014. godine. Na taj način aktivno sudjeluje u provedbi inovativnih razvojnih projekata s ciljem osnaživanja i pružanja podrške malim uzgajivačima kave.

Više na: www.coffee-partners.org/

P. R. / Foto: Sanjin Strukić (Pixsell)


franck-kapsule
Franck espresso iz kapsula
Tagged: , , , , , , , , , ,