Francuska alijansa u Hrvatskoj kući

Milan Bandić, Mina Petra, Jagoda Lukavac i Michèle BoccozU Hrvatskoj kući ‘Materina priča’ u Zagrebu upriličeno je druženje u povodu predstavljanja Hrvatske kao zemlje partnera na Božićnom sajmu 2013. u Strasbourgu.

Na poziv grada Strasbourga, a u organizaciji Stalnog predstavništva Hrvatske pri Vijeću Europe i Hrvatske gospodarske komore (HGK), brojni hrvatski umjetnici, obrtnici i rukotvorci predstavit će u prosincu Hrvatsku i grad Zagreb na tradicionalnom Božićnom sajmu na starom trgu Gutenberg u središtu grada. U cilju što bolje i kvalitetnije promocije, poseban naglasak bit će na delicijama i proizvodima s oznakom kvalitete ‘Izvorno hrvatsko’ i ‘Hrvatska kvaliteta’, te proizvodima i suvenirima utemeljenima na tradiciji i kulturnoj baštini.

U suradnji s Francuskom alijansom (Alliance Française) i HGK, Hrvatska kuća ‘Materina priča’ priredila je izložbu – prikaz stvaralaštva i proizvoda koji će biti zastupljeni u Strasbourgu. Na početku se uzvanicima kratko obratio gradonačelnik Milan Bandić, a potom predsjednica Francuske alijanse Zagreb, Jagoda Lukavac, i francuska veleposlanica Michèle Boccoz. U ovoj prigodi glazbeni sastav Sonja & Allo Allo quartet izveo je niz francuskih šansona u sklopu programa pod nazivom ‘Pot-pourri de Paris’, a okupljeni su uživali u vinima, bermetu i delicijama hrvatske etno kuhinje.

P. R.

Pročitajte jo: Diplomatsko vino Iločkih podruma , Tradicijski prikaz Božića KUD-a Veliko Trojstvo , Izložba fotografija ‘Šuma okom šumara’ , ‘Materina priča’ na Sajmu županija , Projekt ‘Upoznaj Hrvatsku’, Tradicijski običaj proslave Božića , Svečano otvorena Hrvatska kuća ‘Materina priča’

Tagged: , , , , , , , , , , , , ,