FROOOM!: Filmska magija za zagrebačke školarce

Već petu godinu, FROOOM! filmske radionice čine dosadne stvari zabavnima, od nemogućeg čine moguće, a sve to postižu stručni mentori različitih umjetničkih profesija podučavajući zagrebačke osnovnoškolce tajnama filmske magije.FROOOM-Podjela diplomaUčeći o filmu, zagrebački mališani se druže sa svojim vršnjacima, stječu nova poznanstva, razvijaju svoje socijalne vještine, glume, pišu scenarije, savladavaju izazove suvremene tehnologije, rade na najnovijim audio-vizualnim tehnikama i postaju mali kreativni genijalci i genijalke.

Uz potporu i podršku brojnih partnera i ove godine otkrivaju djeci što su to neposlušni kristali i kakve veze imaju s filmom, kako pogoditi čineći greške, koje su tajne animiranih filmova, kako prisiliti zrak da se ponaša kako želimo, zašto prizivamo kišu i kako natjerati bananu da pleše. U potrazi za ovim odgovorima zagrebački mališani razvijaju vlastite trikove te snimaju animirane, igrane i dokumentarne filmove koje veliki FROOOM! mentori prijavljuju na domaće i strane filmske festivale. Jedan od takvih filmova je i krimi drama ‘S druge strane predstave’. A kako to sve izgleda, zabilježili su marljivi polaznici ovim kratkim filmom.

Sve se to odvija u vrevi kina Europa, na hladovitom Tuškancu i magičnom Rokovom Perivoju od 13. lipnja do 8. srpnja. Osim edukativnih radionica FROOOM!-ovci nude i brojne besplatne filmske matineje vrhunskih domaćih i inozemnih klasika.

B. S.

Tagged: , , , , , , , ,