G.E.T. Fest – festival vinskog turizma

Doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest – festival vinskog turizma u centru Zagreba.Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, ovaj festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi širok spektar novih iskustava te ih, kroz okuse i informacije, uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske ‘Šetnje Hrvatskom’, koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.

Recepte za doručke ‘inspirirane Hrvatskom’ osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po regijama: ‘Bregovita Hrvatska’, ‘Slavonija i Podunavlje’, ‘Istra i Kvarner’ i ‘Dalmacija’. Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.

Doručak u Procaffeu inspiriran hrvatskim regijama

Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su ‘šetnje regijama’ koje uključuju četiri vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i ‘šetnja Hrvatskom’ koja uključuje osam vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje. Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja, bit će objavljivani prema njihovu kalendaru.

Organizator festivala je udruga G.E.T., koja se već dulji niz godina bavi razvojem i promicanjem vinskog turizma, dok im je partner, ujedno i lokacija održavanja festivala, kavana Procaffe. Organizaciju festivala je podržala TZ Grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik te proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge vinarije i proizvođači delicija kao što su Pisinium, Belje, Medea, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić… Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a kroz ljeto će se nadopunjavati i mijenjati.

GET / Foto: Silvija Munda


Tagged: , , , , , , , ,