Gastro Best Fest na najmirisnijem trgu

Na zagrebačkom Gastro best festu, koji se održava na Europskom trgu, promovirani su hrvatski specijaliteti poput soparnika, pljukanaca s tartufima, gulaša s divljači, njoka u umaku od šparoga, štrukli, raviola, knedli sa šljivama i istarske maneštre.Na trenutačno najmirisnijem trgu izlaže 20 ugostitelja – vrhunskih restorana, bistroa, konoba, vinoteka, pivnica i slastičarnica: restoran Kamanjo Gračanka, bistro Lari&Penati, istarski restoran Laganini, Cheese bar, restoran Deno, Meat district, Kuća pršuta Baba delicije, La štruk, Wurst bar, slastičarnice Cukeraj i Amelie, OPG Čorić nudi originalan soparnik koji svakodnevno stiže iz Tugara, Fritule Nada, Zeleni obrok zdravlja, Natura bar, Lokum s turskim delicijama, vinoteka Vintesa s domaćim vinima, Pivnica Medvedgrad s domaćim pivima, Rakijarnica s domaćim rakijama, Pipi kućica…

Kao gosti predstavljaju se svakodnevno razni restorani. Do sada su gostovali Đuđa i Mate iz Vida pokraj Metkovića te konoba Buščina. jedna od najboljih u Istri.

Festival najboljih hrvatskih i inih okusa ili kako ga odmila zovu – festival doživljaja – jer spaja nekoliko doživljaja od okusnog do atmosferskog i druželjubivog, traje do nedjelje, 28. svibnja, svakodnevno od 11 do 23 sata.

S. J. / Foto: Julio Frangen


Gastro Best Fest: Od soparnika do čobanca


Tagged: , , , , , , ,