Gastro Best Fest: Od soparnika do čobanca

Na Europskom trgu u Zagrebu započeo je Gastro Best Fest, festival ponajboljih hrvatskih i inih specijaliteta koji će do 28. svibnja, uveseljavati Zagrepčane i turiste željne dobrih okusa i sjajne atmosfere.Po prvi puta ovaj proljetni gastro festival, osim tradicionalnih delicija, nudi i ono što je Hrvatska prihvatila iz bosanske, turske, talijanske, austrijske i drugih kuhinja.

Okupljeno je dvadesetak vrhunskih ugostitelja i proizvođača poput Cheese bara, Kamanja Gračanke, Lari&Penati, Laganini, Đuđa i Mate iz Metkovića, OPG Čorića sa soparnikom, restorana Deni, Kuće pršuta Baba delicije, Meat districta, La štruk, Wurst bara, Amelie, Cukeraja, Palačinkarnice Milky, Nadinih fritula, Lokuma, Konobe Buščina, Natura bara, Vintese, Pivnice Medvedgrad, Rakijarnice, Pipi…

Ugostiteljske kućice pripremaju i nude razne specijalitete po prihvatljivim cijenama, tako da posjetitelji mogu uživati u autohtonom soparniku, srdelama i lignjama u kruhu, grahu, štruklima, pljukancima s tartufima, fritaji s divljim šparogama, fužima punjenim sirom i pršutom u umaku od rajčice, raviolima s kozicama i porilukom, gulašu, pašti s plodovima mora, plati pršuta i sira, zlevanke s koprivom, piletini na roštilju, argentinskom steaku, punjenoj vješalici, brudetu s jeguljama i žabama s palentom, siru iz mišine i škripavcu, nezaobilaznim kobasicama, ćevapima, kotletu, kebabu, pljeskavicama i hamburgerima… te slatkome: carskom drobljencu, domaćem sladoledu, knedlama sa šljivama od, raznim kolačima i tortama, buhtlama, štrudlama, palačinkama u raznim oblicima i kombinacijama, fritulama, zdravim kolačima od koprive…

S. J.

 

Tagged: , , , , , , ,