Gastro Music festival na Zrinjevcu 2020.

U petak, 19. lipnja na Zrinjevcu počinje Gastro Music by Staropramen koji će na 10 dana Zagreb obogatiti raznovrsnim glazbenim programom i zanimljivom gastronomskom ponudom nekih od najpoznatijih ugostitelja.Novost će biti tematske muzičke večeri, a glavni akteri programa bit će mladi i talentirani izvođači u akustičnim izvedbama. Prva tematska večer ‘Hits of the moment’ započet će nastupom Vlahe Arbulića. Na festivalu će nastupiti još Lu Jakelić, Dino Petrić, Maja Bajamić, Ana Radelić i Mate Grgat te grupe Gelato sisters i Emil&Jurillaz trio, kao i DJ Rea i DJ Primec.

‘Ono što nam najviše treba je da bar malo zaboravimo na brige i probleme nakon svega što je snašlo naš grad te da se u ova izazovna i neobična vremena, kako za grad Zagreb, Zagrepčane, tako i za svijet i turiste općenito družimo, opuštamo, veselimo, plešemo i smijemo. Nadamo se da ćemo upravo sve to pružiti našim sugrađanima i turistima koji se ipak nađu u našem gradu, a kojima se unatoč svemu nadamo’, izjavila je direktorica festivala Suzy Josipović Redžepagić.

Ugostitelji su po prvi puta na zagrebačke ulice donijeli neke globalno poznate street food formate i specijalitete. El Toro i njihov chef Mario Mihelj ponudit će zapečeni tacos – Chicken grill tacos i Beef grill tacos. Restoran Time donosi popularne ‘bunse’ u tri varijante – Pork belly bun, Ebi bun i Beef bun, sa svinjetinom, kozicama i teletinom.

Gostionica Ficlek izlazi po prvi puta na ulicu, a u ponudi su tradicionalna zagrebačka jela prilagođena street food formatu – žemljice sa špekom i kuhanom šunkom uz pileću paštetu i liptauer, zagrebački odrezak, pohani picek s mlincima, ali i šmarn s marmeladom i linoladom. RougeMarin i njihov chef Marin Medak osmislili su grilani janjeći tortilja wrap sa sporo pečenom janjetinom, povrćem i slanutkom, vučenu prasetinu u brioche pecivu s corn slawom te šiš ražnjić s limunskom travom i miješanom kus kus salatom.

American bar Dollar iz Varaždina osim odličnih burgera ima i poznata dimljena rebarca, Pani je zadužen za meksički street food i quesadille, B-125 za burgere, a House of booze za domaće mazalice. Kofer. osim svojih signature koktela u vrećicama, na Zrinjevac donosi i alkoholne gin sladolede s potpisom slastičarke Ivane Čuljak Lošić.

Za slatke specijalitete i sladoled je zadužena kućica Amelie, a za alkoholna osvježenja kućice Mangosta&Rakijarnica bar i Tipsy koje će posjetiteljima nuditi zanimljive koktele, limunade i miksana pića.

S. J.


Tagged: , , , , ,