Glas: Novi film Ognjena Sviličića u kinima

Nakon premijera u Splitu i Osijeku, novi film Ognjena Sviličića, ‘Glas’, predstavljen je i zagrebačkoj publici u CineStaru Zagreb – Branimir mingle mallu.

Ognjen Sviličić i Belma Salkunić

Nazočili su redatelj Ognjen Sviličić te glumačka postava iz filma Franko Jakovčević, Belma Salkunić, Igor Kovač, Josip Lukić, Klara Mucci, Mia Petričević, Goran Bogdan… te niz osoba iz javnog života i svijeta filma.

U filmu ‘Glas’ Ognjen Sviličić ponovno tematizira borbu pojedinca protiv okoline, odolijevanje konformizmu, sve iz perspektive tinejdžera ateista koji mora pronaći način da opstane i funkcionira u strogo religioznom okruženju, katoličkom internatu.

Svjetsku je premijeru ‘Glas’ imao u listopadu na Međunarodnom filmskom festivalu u Busanu u Južnoj Koreji, najvećem azijskom festivalu, a u međuvremenu je gostovao na filmskom festivalu u Varšavi te filmskom festivalu u Cottbusu. U domaćima kinima je od 23. siječnja u distribuciji 2i Filma.‘Ovo je priča o otporu pojedinca kolektivu u kojoj glavne uloge imaju djeca, tinejdžeri koji se tek formiraju kao osobe. Kamera ih hvata u trenucima kad prave svoje odluke o konformizmu i kada promišljaju o vjerodostojnosti informacija koje dobivaju od starijih, odnosno od institucija. Na kraju jedan od njih, glavni lik filma, uspije poljuljati njihove stavove i uzdrmati svijet u kojem se do tada nije propitivalo ništa što im je bilo dato’, kaže Ognjen Sviličić

Film ‘Glas’ nastao je u koprodukciji Maxima filma, Biberche productions i Skopje film studija. Ognjen Sviličić potpisuje i scenarij zajedno s Marijanom Verhoef, direktor fotografije je Marinko Marinkić, montažerka Nataša Pantić, scenografkinja Ivana Škrabalo, snimatelj zvuka Igor Popovski, dizajneri zvuka Igor Perović i Ivan Kljajić, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska te slikarica maske Iva Kurobasa. Producent filma je Damir Terešak, a koproducenti su Nikolina Vučetić Zečević i Tomi Salkovski.

I. S. / Foto: Mario Poje


Tagged: , , , , , , , , ,