Glazbeni spektakl Sarah Brightman u Areni

Nestrpljenje raste, ulaznice se sve brže prodaju a interes publike prelazi sva očekivanja – ovako bi se u nekoliko riječi mogla opisati atmosfera uoči dolaska velike sopranistice Sarah Brightman u zagrebačku Arenu.I dok mnogi govore da je riječ o nastupu godine, prisjetimo se u čemu je tajna uspjeha ove glazbene dive. Ime Sarah Brightman već desetljećima je jamstvo nezaboravnog glazbenog iskustva, a nerijetko je u svoju scensku čaroliju uključivala i jednako vrsne kolege iz glazbenog svijeta. Ovog puta na turneji Royal Christmas Gala pridružili su joj se tenori Mario Frangoulis, Narcis i Fernando Varela te popularni zbor Gregorian, koji je već u nekoliko navrata nastupao pred hrvatskom publikom i svaki put zaslužio ovacije.

Zvučnih imena neće nedostajati niti iza pozornice, gdje se režije ovog božićnog i novogodišnjeg spektakla prihvatio svjetski poznat koreograf i redatelj Anthony Van Laast. Uz spektakularnu produkciju prisutne očekuje i program sastavljen od tradicionalnih božićnih pjesama i najvećih hitova Sarah Brightman, poput svevremenskog ‘Time to Say Goodbye’ kojeg je izvodila s Andreom Bocellijem.

Iako organizator zagrebačkog koncerta nije htio otkriti više pojedinosti, svima je obećao vrhunski doživljaj. ‘U današnje vrijeme teško je postići faktor iznenađenja i ushita jer je publika, na određeni način, već naviknuta na svjetski poznate izvođače koje uvijek prati najbolje od najboljeg. Ipak, Sarah Brightman očekivanja je podignula na novu razinu te s nestrpljenjem očekujemo reakciju sugrađana i gostiju našeg grada na glas od tri oktave koji je očarao milijune diljem svijeta’, izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

J. G.

Tagged: , , , , , ,